Jessica Stuber, voditeljica turističkog sajma f.re.e u Münchenu

Nakon dvije godine stanke turistički sajam u Münchenu od 22. do 26. veljače 2023.-Hrvatska zemlja partner

Izvor i foto: Turizmoteka/f.re.e 

Nakon dvije godine stanke, napokon je ponovno došlo vrijeme da f.re.e, najveći bavarski sajam putovanja i slobodnog vremena, otvori svoja vrata od 22. do 26. veljače 2023. u izložbenom centru u Münchenu. Evo što za tu priliku kaže voditeljica münchenskog turističkog sajma Jessica Stuber.

-Nakon dvije godine stanke, f.re.e se sada ponovno održava. Kako je turistička industrija do sada reagirala?

“Općenito jako dobro. U šest dvorana predstavit ćemo mnoge uzbudljive teme za aktivno provođenje slobodnog vremena. U sektoru putovanja, turoperatori, operateri krstarenja, hoteli i, naravno, zemlje i regije pružaju širok raspon ponuda. Uz ovogodišnju zemlju partnera Hrvatsku, možemo pozdraviti mnoge druge klasične zemlje za odmor, ali i egzotičnija odredišta. U dvije dvorane naši posjetitelji mogu saznati više o karavaningu i kampiranju. Tu se asortiman proizvoda proteže od kampera, mobilnih kućica i karavana do krovnih šatora, do dodatne opreme.
Sektor bicikala također predstavlja mnogo sjajnih marki: novi su Cube, Kalkhoff i Kettler Alu Rad. Marke kao što su KTM, Hercules i Specialized također će ponovno biti prisutni.

Vodeni sportovi, te vanjski i fitness prostori nalaze se u redizajniranoj dvorani A6. Tamo ćete pronaći brojne izlagače s uzbudljivim proizvodima. I na kraju, ali ne manje važno, ponovno će biti atraktivnih područja kampanja koja vas pozivaju da sudjelujete.”

-Što je ove godine drugačije u odnosu na prethodne godine?

“ Na F.re.e smo donekle revidirali asortiman proizvoda. Segmenti nekadašnjeg prostora 'Health & Wellness' bit će integrirani u novi prostor 'Outdoor & Fitness' u dvorani A6. Tema „Krstarenje i putovanje brodom” – uključujući savjete za krstarenje i kafić za krstarenje – dostupna je pod „Putovanje” u dvorani A5. Osim toga, po prvi put, IMOT će se održati paralelno s f.re.e u dvoranama C5 i C6 od petka do nedjelje – svakako dodatna vrijednost za mnoge ljubitelje putovanja i slobodnog vremena.”

-Što je po vama najvažnije vezano za ovaj susret turističke ponude i potražnje?

"Najveći vrhunac za moj cijeli tim i mene je činjenica da se f.re.e napokon ponovno održava. Veselimo se ponovnom osobnom susretu s našim klijentima. U međuvremenu, naši posjetitelji imaju koristi od širokog spektra ponuda, od prave blagdanske ponude, do individualnih savjeta i mogućnosti testiranja, do novih proizvoda. Sve u svemu, puno je inspiracije za odmor i slobodno vrijeme koje se ne smije propustiti.”