Lošinjski gastro vikendi u svibnju

Posljednjeg vikenda u travnju počinju Lošinjski gastro vikendi koji će trajati do posljednjeg vikenda u svibnju (30. 4. - 30. 5. 2021.)!

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Mali Lošinj

15 restorana od Osora do Velog Lošinja svakog će vikenda u ponudi imati jela bazirana na određenoj namirnici. Tako će gosti prvog vikenda (30.4. - 2.5.) kušati specijalitete od otočne janjetine, a drugi vikend (7. - 9.5.) uživat će u specijalitetima od šparoga.
Treći vikend (14. - 16.5.) će se na meniju pronaći ukusna riblja jela, a pretposljednji vikend (21. - 23.5.) glavnu će ulogu igrati mediteransko začinsko bilje.
Veliko finale očekuje se u zaključnom vikendu (28. - 30.5.), kada će se u ponudi pronaći jela pripremljena na tradicionalan način – jelovnik poznat kao Apoksiomenova antička kuhinja!

Želja nam je gostima tijekom svibnja približiti gotovo sve gastro užitke po kojima je poznat otok vitalnosti. U prvom, od ukupno pet lošinjskih gastro vikenda, gosti će imati priliku isprobati janjetinu na razne načine - od janjetine „pod teću“, žgvaceta (gulaša), kotleta u lošinjskom bilju do friganih raviola punjenih janjetinom i artičokama. Osim spomenutih, na meniju se će se naći još mnogo specijaliteta koji su pripremili naši ugostitelji i to po promotivnim cijenama! - izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković.

U ovim trenucima izuzetno je bitna suradnja svih dionika u destinaciji kako bi se što prije prevladao negativni utjecaj korona krize. Ovaj festival idealna je prilika da posjetitelji upoznaju Lošinj kroz lokalne specijalitete. Dođite i uživajte! – dodala je Ana Kučić, Gradonačelnica Grada Malog Lošinja

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i guštajte u lokalnim jelima

LOŠINJSKI GASTRO VIKENDI:
30.4. - 2.5. - specijaliteti od otočne janjetine [s kapulicom mladom]
7. - 9.5. - delicije od šparoga
14. - 16.5. - riblja jela
21. - 23.5. - jela s mediteranskim začinskim biljem
28. - 30.5. - Apoksiomenova antička kuhinja

Restorani koji sudjeluju u festivalu: Artatore, Baracuda, Bocca Vera, Bora bar, Borik Mediterranean Bar, Deveron, Diana Steakhouse, Eki, Lanterna Grill, Manora, Mare, Silvana, Silver Bay, Televrin, Veli žal.

Više informacija o restoranima koji sudjeluju u Lošinjskim gastro vikendima i njihovim jelovnicima možete pronaći na visitlosinj.hr