Manifestacija Gastronomija, turizam i radna snaga

Vodice, četvrtak 10. travnja 2025. godine

Izvor i foto: Turizmoteka/HGK ŽK Šibenik

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Šibenik u suradnji s Županijskom komorom Split, Županijskom komorom Zadar i Županijskom komorom Dubrovnik, organizira manifestaciju Gastronomija, turizam i radna snaga koja će se održati će se u hotelu Olympia Sky, Vodice, Ljudevita Gaja 6, u četvrtak 10. travnja 2025. godine, s početkom u 11,00 sati.

Manifestacija bi se sastojala od dva dijela. U prvom dijelu bi se predstavio Ruralni poduzetnički inkubator „Krka“ Kistanje sa svojom pričom vezano uz hranu i u okviru kojeg bi chef Dino Bebić, inače korisnik usluga inkubatora, pokrenuo projekt "Kulinarska akademija Lipo" koja bi dizajnirala i pripremila kurikulum, te pružala različite vrste praktičnih, pokaznih tečajeva s ciljem pripreme zaposlenika koji namjeravaju unaprijediti svoja znanja i vještine za rad u ugostiteljstvu ili stranog osoblja koje dolazi iz drugih zemalja u RH.

Drugi dio bi bila panel-rasprava kojom bi istaknuli kako su gastronomija i turizam neodvojivo povezani, a kvalitetna i educirana radna snaga ključna je za održivost i konkurentnost ugostiteljsko-turističkog sektora. U raspravi bi sudjelovali dionici iz turističkog sektora, predstavnici gospodarstva i institucija, sve s ciljem poticanja konstruktivne rasprave o turizmu i izazovima s kojima se sektor suočava.

Panel je namijenjen hotelijerima, restoranima, proizvođačima hrane, stručnjacima za prehranu, kuharima, nutricionistima, predstavnicima lokalnih uprava i samouprava, državnih i županijskih agencija, turističkih zajednica i svim ostalim zainteresiranim.

Panelisti:

Prof. dr. sc. Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam
Dr. sc. Nikolina Gaćina, viši predavač, Veleučilište u Šibeniku
Dragan Šimac, hotel general manager, Zadar
Dijana Milun, ljudski potencijali, Hotel Ambasador Split

Manifestacija će imati visoku stručnu razinu, s jasnim usmjerenjem daljnjeg rasta kvalitete i konkurentnosti gastronomskog turizma.