13. Međunarodni festival Taste the Mediterranean
Mali Lošinj, od 11. do 14. rujna 2025.
Od 11. do 14. rujna, Kvarner – Europska regija gastronomije 2026. – ugostit će vrhunske chefove Mediterana koji sudjeluju u jedinstvenom međunarodnom festivalu hrane, vina, gastronomije, autohtonih proizvoda, kulturne baštine i mediteranskog načina življenja – Taste the Mediterranean.
Nagrađeni Michelinovim zvjezdicama, Gault&Millau kapicama i JRE priznanjima, mediteranski chefovi prvi će se put okupiti u Malom Lošinju, gdje će zajedno sa chefovima domaćinima pripremati ekskluzivne večere u najboljim restoranima i konobama u gradu, te u fine dining restoranima Lošinj Hotels & Villas u uvali Čikat.
U okviru festivala TTM održat će se i posebna konferencija posvećena Kvarneru – Europskoj regiji gastronomije 2026. – koja će okupiti stručnjake iz područja turizma, gastronomije, hotelijerstva, kulture i umjetnosti.
Regija bogate povijesti na raskrižju kultura i civilizacija i još bogatijeg gastronomskog nasljeđa koje se stalno nadograđuje njegujući autohtonost i razvijajući kvalitetu, Kvarner je s razlogom osvojio titulu Europska Regija Gastronomije 2026. Kvarner je jedinstveni spoj obale, otoka i gorja, oplemenjen vrhunskim namirnicama i jelima nove generacije kuhara, a potpuni doživljaj autentičnih okusa zaokružit će vina autohtonih sorti ujedinjenih pod brandom Kvarner Wines.
Međunarodno nagrađivani chefovi održat će i edukativne kulinarske radionice za buduće mlade kuhare iz srednje ugostiteljske škole. Festival Taste the Mediterranean pokrenut je 2014. kada je UNESCO hrvatsku mediteransku prehranu uvrstio na popis svjetske nematerijalne kulturne baštine, a prethodno je održan u Šibeniku, Rovinju, na otoku Hvaru i u Splitu, te je postao nezaobilazno gourmet događanje u hrvatskom dijelu Mediterana. Festivalski atraktivni program već 13 godina privlači profesionalce i turiste pod motom – dobra hrana, dobra vina, dobra zabava.









