Projekt „Otključavanje okusa Brača“

Supetar: Održana je stručna radionica posvećena kvaliteti, prepoznavanju i pravilnoj primjeni maslinovih ulja.

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Supetar

U sklopu projekta „Otključavanje okusa Brača“ – gastrobrendiranja destinacije u organizaciji Turističke zajednice grada Supetra uz sufinanciranje Splitsko-dalmatinske županije – 10. prosinca u Aminess Vival Velaris Resortu održana je stručna radionica posvećena kvaliteti, prepoznavanju i pravilnoj primjeni maslinovih ulja.


Pod vodstvom stručnjakinje iz područja oleologije, sommelierke i senzorne analitičarke Marine Selak, sudionici su imali priliku upoznati se s najvažnijim čimbenicima koji utječu na kvalitetu maslinovog ulja – od odabira sorti i pravovremene berbe do pravilnog skladištenja i čuvanja.

Marina je profesionalna kušačica sireva i članica talijanske nacionalne organizacije profesionalnih kušača sireva.
Diplomirani je ekonomist i stručni suradnik na projektima Gastronaut portala i knjige 100 vodećih hrv. restorana od 2005.

Koautorica je knjige 100 vodećih hrv. restorana 2022. - tema Vrhunska maslinova ulja u gastronomiji i knjige 100 vodećih hrv. restorana 2024. - tema sirevi.
Praktični dio radionice bio je posebno atraktivan: kroz vođenu degustaciju polaznici su kušali različite uzorke ulja, uspoređujući njihove okuse, mirise i teksturu.
Ovakve inicijative potvrđuju snažan potencijal Supetra i cijelog otoka Brača kao destinacije koja njeguje tradiciju, kvalitetu i autentične mediteranske proizvode.

Turistička zajednica grada Supetra najavila je i nastavak ovakvih stručnih radionica, s ciljem dodatne promocije bračkog maslinarstva.

Sudionici su imali priliku kušati i razne namaze od maslina OPG-a Cukrov, a za uspomenu su ponijeli suvenir od drva bračke masline koji je izradio Mojmir Vladislavić (Olive Tree Souvenirs).