Dani okusa Crikveničko – vinodolske rivijere
Od 14. do 30. studenoga uživajte u posebno kreiranim jelovnicima ugostiteljskih objekata s područja Crikveničko – vinodolske rivijere
Dani okusa hrvatske tradicije, projekt u kojem sudjeluje 120 ugostiteljskih objekata diljem 14 županija i u Gradu Zagrebu, jedinstvena su prilika za doživljaj bogatstva gastronomske baštine našeg kraja.
Tim povodom je u srijedu, 12. studenoga, u restoranu Crna svinja u Čepinu održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni 6. Dani okusa hrvatske tradicije.
Od 14. do 30. studenoga uživajte u posebno kreiranim jelovnicima ugostiteljskih objekata s područja Crikveničko – vinodolske rivijere, koji s ponosom njeguju i interpretiraju izvorne recepte koristeći lokalne i sezonske namirnice.
Sudionici promotivne akcije Dani okusa s područja Crikveničko – vinodolske rivijere jesu:
• Restoran „Burin", Crikvenica
• Konoba „Ulika, Selce
• Planinarski dom „Vagabundina koliba", Bribir
• Restoran „Argo", Novi Vinodolski
• Konoba „Lucija", Povile
• Konoba „Navigare", Klenovica
• Konoba „Studec", Novi Vinodolski
Posebnu ponudu menija po promotivnim cijenama pogledajte na liku u nastavku.
POGLEDAJ POSEBNU PONUDU MENIJA
Očekuju vas autentični okusi i tradicija, jela koja pričaju priču našeg kraja, meniji od tri slijeda po promotivnoj cijeni – predjelo, glavno jelo i desert osmišljeni posebno za ovu manifestaciju.
Dani okusa hrvatske tradicije više su od gastronomskog doživljaja – pružaju nezaboravno putovanje kroz okuse, mirise i doživljaje koji povezuju prošlost i sadašnjost našeg kraja, pričaju priče o vrijednom naslijeđu. Pridružite nam se i rezervirajte svoj stol već danas!
Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice, koja je prisustvovala konferenciji za medije, izjavila je:
„Drago mi je što je Crikveničko – vinodolska rivijera dio projekta Okusi hrvatske tradicije, koji na poseban način promiče našu bogatu gastronomsku baštinu, lokalne namirnice i tradicionalne recepte. Tradicija nije samo privlačna uspomena — ona je živi dio identiteta naše zajednice, inspiracija za inovaciju, i temelj kojim gradimo autentičnu i održivu turističku ponudu.
Uvjerena sam kako je upravo spoj tradicije i suvremenog doživljaja ono što nam omogućuje da gostima ponudimo nešto istinski drugačije, a lokalnim proizvođačima i ugostiteljima pokažemo da njihovi autentični proizvodi imaju mjesto u zahtjevnoj turističkoj ponudi.
Zahvaljujem svim partnerima – ugostiteljima koji će u ovom projektu sudjelovati. Sigurna sam da će Dani okusa biti izvrsna prilika da zajedno istaknemo najbolje okuse, mirise i priče našeg kraja te pokažemo kako gastronomija može biti i doživljaj i priča i poziv na otkrivanje. Pozivam sve ljubitelje dobre hrane, tradicije i autentičnih doživljaja da nam se pridruže – u narednim tjednima u odabranim restoranima uživajte u menijima koji slave naše korijene i potiču stvaranje uspomena.“
