Crikvenica spektakularnim otvorenjem uplovila u 13. „Mjesec plave ribe“
More emocija i okusa
Rivijera Crikvenica je u petak službeno uplovila u još jedno izdanje jedinstvene manifestacije „Mjesec plave ribe“, a prva večer donijela je nezaboravan spoj tradicije, vrhunske gastronomije i glazbenog ugođaja.
Središte Crikvenice pretvorilo se u pravu gurmansku pozornicu – posebnu atrakciju večeri priredio je japanski sushi majstor Nobuhito Okado, koji je obradio tunu, dok je chef Dražen Mihajlović („Jadran“ d.d.) od nje pripremio maštovite gastro delicije. Posjetitelji su uživali u bogatoj ponudi jela od plave ribe, vinskom kantunu i osvježavajućim koktelima, a sve je dodatno upotpunila odlična atmosfera uz nastup Klape „Kampanel“.
Voditelj programa, treću godinu zaredom, bio je Domagoj Jakopović – Ribafish uz Graciana Čopa, a ovaj ćemo voditeljski duo gledati i slušati i sljedeće dvije večeri. Svim restoranima – sudionicima projekta „Cesta plave ribe“ – Turistička zajednica Grada Crikvenice dodijelila je oznake pripadnosti projektu.
Naše najmlađe će sva tri dana od 18:00 sati razveseliti kreativne radionice, dok će glazbeni ritam prije i nakon nastupa gostujućih glazbenih zvijezda pratiti „Trio Crikvenica“ i DJ Boris.
„Iznimno smo ponosni na večer kojom smo otvorili još jedno izdanje 'Mjeseca plave ribe'. Atmosfera u centru Crikvenice pokazala je koliko ljudi cijene našu tradiciju i uživaju u autentičnim okusima plave ribe. Spoj vrhunskih chefova, domaće eno-gastro ponude i odličnog glazbenog programa stvorio je doživljaj koji potvrđuje da je ova manifestacija postala prepoznatljiv zaštitni znak naše rivijere. Zahvaljujem svim partnerima i posjetiteljima na podršci, a pred nama su još brojni sadržaji kroz koje ćemo nastaviti pričati priču o moru, zajedništvu i našoj rivijeri“, istaknula je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić.
„Mijenjat će se države, padati vlade, rađati nove generacije, a svi ćemo i dalje obožavati ribu, plavu ribu! Jako sam sretan što sam i ove godine dio ekipe koja radi ovu sjajnu manifestaciju i podsjeća nas na to kako se kuhalo nekad, kao i kako se uvijek mogu osmisliti novi specijaliteti od omiljene nam namirnice. Nadam se da je svim posjetiteljima danas bilo zabavno kao meni, a to je tek početak mjesečnog druženja uz plavu ribu. Još da me netko pozove na barku u nedjelju ujutro u ribe… Ne propustite moj 'Riblji kviz' u nedjelju navečer! Hvala, Crikvenico“, entuzijastično je izjavio voditelj Domagoj Jakopović – Ribafish.
No, prva večer otvaranja manifestacije, koliko god bila fenomenalna, samo je početak!
U subotu, 20. rujna, za nas kuha renomirani chef David Skoko, a pripremit će rolice od srdela s kremom od blitve. Druženje uz gastro i vinske kantune upotpunit će nastup Alena Vitasovića.
U nedjelju, 21. rujna, očekuje nas cooking show chefa Damnjana Draganića (restoran „Dida“). On će za nas pripremati tortilje s mariniranom palamidom, kremom od motra i limuna, churros s ketchupom od jabuke i paprike te majonezu od slanih inćuna. Nikako ne propustite zabavni „Riblji kviz by Ribafish“ u hotelu „Aminess Younique Narrivi“ te večernji koncert Marka Pecotića Peca i Silvije Dvornik.
„Mjesec plave ribe“ ni nakon trodnevnog otvorenja neće stati – tijekom cijelog razdoblja do 19. listopada očekuje nas bogat eno-gastro i zabavni program.
U sklopu ovoga „najplavijeg“ mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su: restorani „Burin“, „Dida“, „Le Moon“ (hotel „Esplanade“), „Half 8“ (hotel „Aminess Younique Narrivi“), restoran hotela „Miramare“ te konoba „Karoca“ u Crikvenici, u Dramlju restoran „Domino“, a u Selcu konoba „Ulika“ i restoran hotela „Marina“.
Najukusnija šetnja rivijerom čeka vas 27. rujna!
Krenite na nezaboravno gastronomsko i vinsko putovanje od Jadranova do Selca uz 2. „Crikvenica Food & Wine Walk“. Devet pažljivo osmišljenih eno-gastro postaja pretvorit će vašu šetnju u pravi doživljaj – na svakoj vas čekaju kreativna jela od plave ribe uparena s vrhunskim kvarnerskim vinima.
Atmosfera će biti prožeta smijehom, druženjem i glazbom, a usput vas očekuju i brojna iznenađenja. To je prilika da osjetite rivijeru na poseban način – kroz njezine mirise, okuse i jedinstveni šarm.
Još je malo vremena preostalo za prijavu! Prijaviti se možete putem e-maila prijava@tzg-crikvenice.hr, prilikom prijave napišete željeni termin polaska, nakon čega ćete e-mailom primiti podatke za uplatu (kotizacija iznosi 85,00 eura). Više informacija o eventu pronađite na CFWW - detalji .
Četiri će nam restorana na Rivijeri Crikvenica svojom eno-gastro ponudom tijekom svojih ekskluzivnih večera ispričati „ljubavnu priču“ o plavoj ribi i vinu, a kako nego uz glazbenu kulisu.
Na uparivanju ribljih specijaliteta s vinima 26. rujna možete uživati u restoranu „Dida“, 3. listopada u restoranu „Le Moon“ (hotel „Esplanade“), 10. listopada u restoranu „Burin“, a 17. listopada u restoranu „Domino“.
Podatke za rezervaciju pronaći ćete u letku „Mjeseca plave ribe“.