Windrose Airlines uvodi još jedan let tjedno na liniji Kijev - Zagreb

Windrose Airlines odlučio je povećati broj tjednih letova na liniji prema Zagrebu.

Izvor i foto: HTZ

Prema pisanju portala Croatian Aviation, niti mjesec dana nakon pokretanja linije Kijev - Zagreb, Windrose Airlines odlučio je povećati broj tjednih letova na liniji prema Zagrebu. Uz letove srijedom i nedjeljom, kompanija će od prosinca na ovoj liniji prometovati i petkom!

Windrose Airlines pokrenuo je liniju Kijev - Zagreb 4. listopada ove godine, prije nešto manje od mjesec dana, a zbog odlične popunjenosti i velike potražnje, kompanija će u prosincu dodati još jedan let tjedno na ovoj liniji.

Kako je potvrđeno iz ove aviokompanije, koja u ljetnom redu letenja prometuje i prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj (Puli, Splitu i Dubrovniku), popunjenost zrakoplova prema i iz Zagreba je odlična, što je posljedično dovelo do odluke o povećanju broja tjednih letova na ovoj liniji.

U prva tri tjedna operacija na ovoj je liniji putovalo gotovo 600 putnika, što daje prosječni Load Factor (popunjenost putničke kabine) od visokih 82 posto. Windrose Airlines na liniji je planirao prometovati zrakoplovima tipa ERJ145 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od svega 48 sjedala, no na svim nedjeljnim letovima prometuju zrakoplovi većeg kapaciteta, ATR75 s 72 sjedala.

Za razliku od letova srijedom i nedjeljom, dodatni let petkom prometovati će u jutarnjim satima i to iz Kijeva u 7 i 40 ujutro, a iz Zagreba za Kijev u 9 i 35 sati ujutro.