U četvrtak štrajk u zračnim lukama Düsseldorf, Köln-Bonn, Stuttgart

Novi štrajk kod sigurnosnog osoblja, kao što je to bio slučaj početkom tjedna u Schönefeldu: ovaj put pogađa tri njemačke zračne luke.

Izvor: Turizmoteka                          Foto: cologne-bonn-airport.com

Putnici zrakoplovnih prijevoznika moraju se prilagoditi novim zaprekama u četvrtak, naime sindikat Verdi poziva službenike sigurnosti u zračnim lukama Düsseldorf, Köln-Bonn i Stuttgart na cjelodnevni štrajk upozorenja. Putnici mogu očekivati kašnjenja i vjerojatno otkazivanja letova.

"Štrajk se očekuje u Stuttgartu u prvim jutarnjim smjenama oko 3 sata, u Dusseldorfu i Kölnu-Bonnu od ponoći", rekli su u sindikatu Verdi. Zastoji u radu trebali bi na te tri lokacije dovesti do "snažnih ograničenja zračnog prometa", navodi se u priopćenju.

Njemačko Savezno udruženje zrakoplovnih tvrtki (BDLS), koje zastupa poslodavca u pregovorima s Verdijem, nije odgovorilo na "snažan signal zaposlenika" od početka tjedna i "još uvijek je bez dogovora" kažu u sindikatu. Iz tog razloga, zaposlenici u Düsseldorfu, Kölnu-Bonnu i Stuttgartu najavljuju cjelodnevni upozoravajući štrajk.