Slovenskoj Adria Airwaysu blokirana dva zrakoplova zbog dugova

Adria Airways nastavlja danas s otkazivanjima i kašnjenjima

Izvor: Turizmoteka             Foto: AA

Jutros je Adria odgodila gotovo sve predviđene letove, mnoga kašnjenja očekuju se do večeri, dok su popodnevni letovi za Zurich i povratak otkazani.
Adria Airways najavljuje i kašnjenja za veliku većinu popodnevnih letova, kao i za neke u nedjelju.
Mnoga kašnjenja dogodila su se od četvrtka, kada je Adria ostala bez dijela flote nakon što je tvrtka koja iznajmljuje zrakoplove otkazala zakup dva zrakoplova. Rukovoditelji tvrtki kažu kako intenzivno traže rješenja dok se slovensko ministarstvo infrastrukture priprema za mogući bankrot Adria Airwaysa.
Ministar gospodarstva Slovenije Zdravko Počivalšek potvrdio je danas da ministarstvo traži rješenja. "Ne komentiram ništa drugo osim činjenice da je riječ o privatnoj tvrtki, te da će, ako tvrtka ne krene u pravom smjeru, vlada morati pronaći rješenja.",rekao je Počivalšek.

Podsjetio je da kao zemlja imaju odgovornost osigurati komunikaciju Slovenije zračnim putem.
Premijer Marjan Sarec također očekuje rješenje. . "Sada svi čekamo što će se dogoditi", rekao je, podsječajući da je Adria Airways prodana 2016. "ne najboljem vlasniku ". Zbog toga zemlja u tom slučaju nema utjecaja. "Bilo je nekih očekivanja vlasnika da će država Slovenija opet doći s nekom pomoći, ali svi znamo da bi to bilo bacanje novca i sada svi čekamo što će se dogoditi", rekao je.