Šef Ryanair-a: „Europski turizam može se pokrenuti u srpnju!“

Ryanair namjerava započeti s radom 1. srpnja

Izvor i foto: Turizmoteka/Ryanair

Novi "nacrt" EU-a koji određuje kako se zračni promet može sigurno obnoviti omogućit će da se europska turistička industrija ponovo pokrenu ovog ljeta, rekao je šef Ryanaira Michael O'Leary.

O'Leary je rekao da će Rynair poštovati zdravstvene protokole, posebno o korištenju maski za lice, te će omogućiti da se turizam nastavi "u srpnju i kolovozu". Ryanair planira ponovno pokrenuti letove EU 1. srpnja .

Ryanair je također pozvao vlade Velike Britanije i Irske da odustanu od predložene 14-dnevne karantene po dolasku, za koju je O'Leary rekao da je "neučinkovita", te smatra da bi se trebalo usredotočiti na sigurnost putnika i posade, nošenje maski i prakticiranju društvenog distanciranja.

"Snažno pozivamo europske vlade, posebno one u Irskoj i Velikoj Britaniji, da daju mandat za nošenje maski za putnike zrakoplova, vlakova i (londonskih) podzemnih željeznica, jer je to najbolji i najučinkovitiji način za ograničavanje širenja Covida- 19 u okruženjima javnog prijevoza u kojima socijalno distanciranje nije moguća. "
"Građani Europe mogu sigurno putovati na ljetne praznike noseći maske za lice i poštujući temperaturne protokole, ali karantene od 14 dana nemaju znanstvenu utemeljenost, rekao je šef Ryanair-a.