Putnički prijevoz Croatia Airlinesa i dalje u rastu

Od početka godine prevezeno 5 posto više putnika

Izvor i foto: Croatia Airlines

 U zrakoplovima Croatia Airlinesa, hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika i člana udruge Star Alliance, u lipnju ove godine prevezeno je 231.804 putnika, što je 2 posto više putnika u odnosu na lanjski lipanj.

Tako je nastavljen ovogodišnji pozitivan trend u putničkom prijevozu i to nakon što je u svibnju zabilježeno gotovo 214.000 putnika, što je rekordan broj putnika tijekom svibnja u povijesti tvrtke.

Rast putničkog prometa bilježi se i u dosadašnjem dijelu godine u kojem je ukupno prevezeno više od 949.000 putnika, što je 5 posto više putnika u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je i na domaćim redovitim i međunarodnim redovitim letovima prevezeno 5 posto više putnika u odnosu na prvih šest mjeseci 2017. godine. U navedenom je razdoblju za 1,3 postotnih bodova povećana i prosječna popunjenost putničke kabine (PLF).

Rastu putničkog prijevoza, između ostalog, pridonijelo je uvođenje redovitih letova u dva nova odredišta, Mostar tijekom cijele godine i Dublin tijekom ljetne sezone, kao i uvođenje novih sezonskih linija Dubrovnik - München i Split - Kopenhagen.
Vrijedi naglasiti da je Croatia Airlines tijekom lipnja obavila i šest charter (izvanrednih) letova kojima je na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prevezeno oko 700 navijača. Za sutrašnji polufinalni dvoboj Hrvatske i Engleske planirana su još dva charter leta u Moskvu s gotovo 300 putnika.