Piloti British Airwaysa i dalje štrajkaju

Samo pet od 800 letova obavljeno je prvog dana jučerašnjeg štrajka


Izvor : Turizmoteka               Foto: BA

I danas piloti organizirani u sindikatu Balpa u velikoj mjeri žele paralizirati zračne operacije. Do obustave letova i bi trebalo doći i u srijedu. Za 27. rujna zakazan je treći štrajkaški dan u mjesecu.
Štrajk je, kao što je često slučaj, visina pilotskih plaća. Sindikat Balpa odbio je u srpnju ponudu za povećanje plaća za 11,9 posto tijekom tri godine. Piloti, koji su posljednjih godina prihvatili smanjenje plaća i mirovina, željeli su se na odgovarajući način uključiti u povećani profit British Airways-a.

Prema informacijama s "BBC-ja", fronte između korporativnog menadžmenta i pilotske unije učvršćene su. Obje strane izjavljuju da su spremne za daljnje pregovore i optužuju drugu stranu da ne žele ozbiljno razgovarati. Šef sindikata Brian Strutton kaže, kako menadžment BA govori samo o vanjskoj spremnosti za razgovor, ali zapravo ne želi pregovarati. Zrakoplovna tvrtka želi "izbaciti posljednji novčić iz džepova osoblja i klijentele".

U međuvremenu, šef British Airwaysa Alex Cruise ponovio je da se vodstvo avioprijevoznika želi vratiti za pregovarački stol bez ikakvih preduvjeta. Branio je strategiju tvrtke i izjavio da je BA pokrenula najveći investicijski program u svojoj povijesti u pružanju usluga i obuke zaposlenika.