Norwegian obustavlja 4.000 letova

50 posto zaposleno će biti otpušteno

Izvor i foto: Turizmoteka/Norwegian

Norveški avioprijevoznik Norwegian će do kraja svibnja prizemljiti 40% svoje flote na dugim relacijama i otkazati do 25% letova na kratkim relacijama nakon zabrane SAD-a iz većeg dijela Europe.

Ta zrakoplovna kompanija također će privremeno otpustiti polovinu svoje radne snage uz upozorenje da se taj broj može povećati . Jacob Schram, izvršni direktor Norwegian-a, rekao je: "Ovo je situacija bez presedana, a naš glavni prioritet i dalje su briga i sigurnost naših kupaca i kolega“.

"Nova ograničenja nametala su daljnji pritisak na ionako tešku situaciju. Pozivamo međunarodne vlade da djeluju sada kako bi osigurale da zrakoplovna industrija može zaštititi radna mjesta i dalje biti važan dio globalnog gospodarskog oporavka. "
Svi njihovi letovi između Gatwicka i SAD-a i dalje će normalno funkcionirati.
Norwegian će otkazati većinu svojih letova u SAD iz Amsterdama, Madrida, Osla, Stockholma, Barcelone i Pariza od 13. ožujka do kraja svibnja. U tom istom razdoblju otkazani su i svi letovi između Rima i SAD-a.
Mreža kratkih pruga također će biti „ozbiljno pod utjecajem“ otkazivanja uglavnom u Norveškoj i Skandinaviji, kao i letovima za Italiju.