Kako ući u Hrvatsku i doći u ACI marine?

ACI d.d. pozdravlja svaku inicijativu kojoj je primarna svrha zaštita zdravlja

Izvor i foto: Turizmteka/ACI

Zbog novih izazova uzrokovanih otežanom epidemiološkom situacijom u brojnim zemljama, a sve s ciljem ograničavanja i suzbijanja pandemije koronavirusa, Hrvatska je dodatno regulirala prelazak granica, odnosno ulazak u zemlju.
Tako su, prema Odluci o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, od 1. travnja do 15. travnja na snazi posebni uvjeti.

To nikako ne znači da u nadolazećem periodu nije moguće doći u ACI marine i zaploviti, već je riječ o regulacijama kojima je cilj zaštita zdravlja svih stanovnika i posjetitelja.

Odluka podrazumijeva da svi putnici koji žele ući u Republiku Hrvatsku iz država ili regija članica EU-a/EGP-a, a koje se trenutačno ne nalaze na takozvanoj zelenoj listi, neovisno o državljanstvu moraju ispuniti jedan od sljedećih uvjeta:

- Predočiti potvrdu o negativnom PCR ili brzom antigenskom testu na korona virus, koji je naveden na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske unije i pod uvjetom da nalaz testa nije stariji od 48 sati od trenutka testiranja do dolaska na granični prijelaz

- Predočiti potvrdu o cijepljenju za osobe kojima je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva protiv COVIDA-19 ili od cijepljenja jednom dozom, ako se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi

-Predočiti pozitivan PCR ili brzi antigenski test, kojim se potvrđuje da se osoba oporavila od infekcije korona virusom, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji je od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz. Prihvaća se i predočenje potvrde o preboljenoj bolesti izdane od liječnika.

Djeca mlađa od sedam godina izuzeta su od obveze predočenja negativnog rezultata testa i samoizolacije ukoliko roditelji ili skrbnici posjeduju negativni PCR ili brzi antigenski test, tj. potvrdu o cijepljenju ili preboljenoj bolesti COVID-19.

U slučaju da nije ispunjen nijedan od navedenih uvjeta, određuje se samoizolacija po dolasku u Hrvatsku uz mogućnost PCR ili brzog antigenskog testiranja na COVID-19, a u slučaju nemogućnosti testiranja samoizolacija traje 10 dana.

Važno je naglasiti i da je državljanima trećih strana omogućen ulazak u Hrvatsku ako zadovolje jedan od navedenih uvjeta te predoče potvrdu o uplaćenom aranžmanu u turističkom smještaju ili su vlasnici kuća ili plovila u Republici Hrvatskoj.

ACI d.d. pozdravlja svaku inicijativu kojoj je primarna svrha zaštita zdravlja te pridaje poseban značaj osiguranju maksimalne sigurnosti za vrijeme boravka u Hrvatskoj.
Kao ponosan sudionik projekta Safe Stay in Croatia, ACI d.d. vas u svojim marinama čeka otvorenih vrata te vam želi ugodan i siguran boravak.

Službeni izvor informacija za praćenje daljnjeg razvoja situacije na hrvatskom i engleskom jeziku, možete pronaći na: https://www.koronavirus.hr/
Dodatne informacije o COVID-19 i posjetu Hrvatskoj dostupne su na https://croatia.hr/hr-HR/koronavirus-covid-19-pitanja-i-odgovori