Germaniji treba novac

U zrakoplovnim operacijama nema ograničenja, svi letovi Germanije su zakazani.


Izvor: Turizmoteka                 Foto: Germania

Njemačka zrakoplovna tvrtka Germania nalazi se u financijskim teškoćama. Trenutno ispituje nekoliko mogućnosti financiranja kako bi se osigurale kratkoročne potrebe za likvidnošću, navodi se u toj zrakoplovnoj tvrtki. Traži se izlaz kako ostati kao srednje velika tvrtka te i dalje biti snažna u tržišnom okruženju koje karakteriziraju zrakoplovne tvrtke s korporativnim strukturama.

Istodobno, u Germaniji ističe da nema ograničenja u letovima: "Svi letovi Germanije su u planu". To je poruka ne samo za putnike, nego svakako i za turističke partnere. Jer prije svega veliki turoperatori su redoviti charter kupci.
Financijske teškoće vode zrakoplovnu tvrtku u "tranzicijsku fazu" europskog zrakoplovstva. Osobito je prošla godina bila povezana s velikim izazovima. Glavno opterećenje bilo je povećanje cijena kerozina tijekom ljeta uz istovremenu deprecijaciju eura u odnosu na američki dolar i značajna kašnjenja. Tome je pridodan i iznimno velik broj tehničkih kvarova u floti.

Iako je Germania srednje velika tvrtka, ona je jedna od najvećih njemačkih zrakoplovnih tvrtki uz Lufthansu, Condor i TUI Fly. Germania, neovisna o skupini, prevozi oko četiri milijuna putnika godišnje na kratke i srednje putne linije. Više od 60 destinacija povezuje iz 18 njemačkih polaznih zračnih luka. Zajedno sa švicarskom Germania Flug AG i Bulgarian Eagleom, Germania upravlja flotom od 37 zrakoplova.