Fraport povećava sigurnosne kontrole

Zračna luka Frankfurt mora proširiti svoje sigurnosne kontrole zbog sve većeg broja putnika

Izvor i foto: Fraport

Zbog snažnog rasta putnika i ponekad dugih vremena čekanja, zračna luka Frankfurt ulaže u izgradnju dodatnih sigurnosnih provjera na terminalima. Prve dodatne sigurnosne trake u Terminalu 1 već su puštene u pogon. U prvom tromjesečju 2019. dodat će se još deset.
Osim toga, u zonu za putnike koji solaze iz zemalja koje su izvan Schengena Terminalu 2 će se do lipnja dodati još četiri decentralizirane kontrole. U Schengenskom području, zračna luka želi stvoriti još dvije kontrole.

Pored toga, Fraport provodi "intenzivne rasprave" s Federalnim ministarstvom unutarnjih poslova, Saveznom policijom, zračnim prijevoznicima i ostalim zračnim lukama. Cilj je da sigurnosne provjere "budu fleksibilnije, brže i stoga ugodnije za klijente", kažu u toj zračnoj luci.
Najveća njemačka zračna luka već neko vrijeme ističe da dolazi do ograničenja kapaciteta zbog velikog volumena putnika. Broj dana s više od 200.000 putnika porastao je sa 37 u 2016. na 97 u prošloj godini. U ovoj godini očekuju da će imati čak 170 dana s više od 200.000 putnika.