Egipat je "užasnut" što BA obustavlja sve letove za Kairo

BA je kazao kako je obustava usluga vlastita odluka, a letovi će biti obustavljeni najmanje do petka, 26. srpnja

Izvor: Turizmoteka      Foto: British Airways

Egipat je izrazio "strah" od odluke British Airwaysa da od subote obustavi letove za Kairo zbog zabrinutosti zbog sigurnosnih rizika.
Egipatski ministar zrakoplovstva Younis al Masry sastao se u nedjelju s britanskim veleposlanikom Geoffreyjem Adamsom i izrazio nezadovoljstvo što British Airways donosi jednostranu odluku o sigurnosti egipatskih zračnih luka bez razgovora s nadležnom egipatskom vlasti.

U priopćenju se dodaje: "Britanski veleposlanik ispričao se ministru zrakoplovstva što nije obavijestio egipatske vlasti prije nego što je donesena odluka, ističući kako se ta odluka ne odnosi na sigurnosne mjere na svim egipatskim zračnim lukama."
Australski ABC News izvijestio je da je regionalni direktor BA-a Sherif Barsoum rekao: "Ne brinemo se za sigurnost u zračnoj luci u Kairu. Ova odluka je isključivo povezana s odlukom zračnog prijevoznika."

BA je kazao kako je obustava usluga vlastita odluka, a letovi će biti obustavljeni najmanje do petka, 26. srpnja.
U pismu uručenom putnicima na Heathrowu koji su se spremali ukrcati na let za Kairo, BA je napisao: "Neprestano preispitujemo naše sigurnosne dogovore na svim našim zračnim lukama širom svijeta i suspendirali smo letove za Kairo na sedam dana kao mjeru opreza. Sigurnost naših klijenata i članova posade je naš prioritet.”

Britansko ministarstvo vanjskih poslova je u petak objavilo upozorenje: "Postoji povećana opasnost od terorizma u zrakoplovstvu. Dodatne su sigurnosne mjere za letove koji odlaze iz Egipta u Veliku Britaniju."