Condor počinje ljetni program leta 25. lipnja

Plan u početku uključuje 29 destinacija iz osam njemačkih polaznih zračnih luka


Izvor i foto: Turizmoteka/Condor

Od kraja lipnja Condor kreće s letovima iz Frankfurta, Düsseldorfa, Münchena, Hamburga, Hanovera, Stuttgarta, Leipziga / Hallea i Berlina-Schönefelda. Odredišta su Kanarski otoci, Balearski otoci, Andaluzija, Grčka, Hrvatska, Sardinija, Italija, Cipar, Turska i sjeverni morski otok Sylt.

Condor-ov šef Ralf Teckentrup kaže da će "započeti s više od dvije trećine prvobitno planiranih ciljeva", daljnji ciljevi i učestalost će se neprekidno provjeravati. Ponuda u početku odgovara oko 40 posto prvobitno planiranog prometa, javlja novinska agencija "DPA". "Letovi do kraja listopada odvijat će se prema ponudi", uvjerava Teckentrup.

Condor trenutno nudi letove iz Frankfurta do Majorke, Tenerifea i Gran Canarije kao dio svog plana za "osnovno pružanje infrastrukture" u Europi. Postoje i letovi ka istočnoj Europi. Flota dugog dometa sa 16 zrakoplova koristit će se u cijelosti u teretnom prometu prema Kini.

Ponuda će se postupno proširiti od sredine lipnja, navodi Condor. Dodatni letovi za Mallorcu i Kanarske otoke (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura), Grčku (Kos, Kreta, Preveza, Rodos, Solun), Andaluziju (Jerez de la Frontera), Hrvatsku (Split) i Sardiniju (Olbia) počet će iz Frankfurta, Düsseldorfa, Münchena i Hamburga. Na početku ljetne sezone odmora od 25. lipnja dodaju se dodatna odredišta kao i odlazeće zračne luke Hanover, Stuttgart, Leipzig / Halle i Berlin-Schönefeld.

Pregled ciljeva Condora za ljetni odmor 2020. godine

Grčka (14): Kalamata, Kavala, Krf, Kos, Kreta, Mikonos, Preveza, Rodos, Samos, Santorini, Skiathos, Solun, Volos, Zakintos

Kanarski otoci (5): Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma

Balearski otoci (2): Majorka, Ibiza

Cipar (2): Paphos, Larnaca

Andaluzija: Jerez de la Frontera

Turska: Antalija

Hrvatska: Split

Italija: Lamezia Terme

Sardinija: Olbija

Njemačka: Sylt