WTTC European Leaders Forum u Lisabonu

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam najavilo je da će se globalni susret lidera iz turističke industrije sastati se na prvom WTTC europskom forumu u Lisabonu 11. rujna

Izvor : Turizmoteka       Foto: getyourguide.com

Ovu manifestaciju, samo s pozivnicom, organizira Ana Mendes Godinho, portugalska državna tajnica za turizam, okupit će glavne rukovoditelje i regionalne čelnike vodećih turističkih tvrtki iz cijele Europe, zajedno s ministrima turizma i regionalnim stručnjacima.

Forum WTTC European Leaders će angažirati odabranu skupinu čelnika koji će razgovarati o četiri ključna pitanja s kojima se susreće danas turistički sektor Europe: uloga turizma u održivom urbanom razvoju, turizam i budućnosti radne snage, investicije u europski turizam i potporu inovacijama u turizmu.
Na tom skupu očekuje se nazočnost glavnog i izvršnog direktora grupe Thomas Cook, Petera Fankhausera i Pierfrancesca Vaga, izvršnog predsjednika MSC Cruises i mnoštvo drugih gostiju.

Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a, rekla je: "Drago nam je što ćemo održati svoj prvi WTTC Europe Leaders Forum u Portugalu.
"Europa je najveće i najrazvijenije turističko tržište u svijetu, s turizmom koji generira 1,8 bilijuna eura europskim gospodarstvima i podupire 36,6 milijuna radnih mjesta. Za Europsku uniju turizam stvara radna mjesta, potiče gospodarski rast i pomaže u izgradnji boljih društava".