Vijesti s tržišta Škotske, Ukrajine i Mađarske

HTZ putem mreže svojih Predstavništava kontinuirano prikuplja novosti s emitivnih tržišta, vezano uz trenutnu situaciju s pandemijom korona virusa.

Izvor i foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica putem mreže svojih Predstavništava kontinuirano prikuplja novosti s emitivnih tržišta, vezano uz trenutnu situaciju s pandemijom korona virusa.

Tako je Predstavništvo HTZ-a u Velikoj Britaniji izvijestilo kako je Škotska objavila svoju listu 57 zemalja koje će od danas biti isključene od pravila 14-dnevne karantene po povratku u Škotsku. Hrvatska se nalazi na listi sigurnih zemalja uz Cipar, Francusku, Njemačku, Grčku, Italiju.

Novosti oko avioprijevoza stižu od Predstavništva HTZ-a u Rusiji koje napominje kako je potvrđen let prijevoznika Windrose iz Kijeva za Dubrovnik, koji će prometovati od 17. srpnja do 28. kolovoza. Podsjećaju i kako je prvi charterni let iz Kijeva za Pulu poletio 4. srpnja, a drugi iz Kijeva u Split 5. srpnja te kako se očekuje da će, ukoliko ne bude većih promjena, ovi letovi prometovati dva puta tjedno sve do rujna.

Vezano uz autobusni prijevoz, Predstavništvo HTZ-a u Mađarskoj izvijestilo je kako od jučer iz Mađarske prometuju Flixbus autobusi prema hrvatskim obalnim destinacijama. Sjeverni Jadran dostupan je na liniji od Budimpešte do Rijeke, Opatije, Pule i Rovinja, dok su u Dalmaciji dostupne sljedeće destinacije: Zadar, Biograd na Moru, Pakoštane, Pirovac, Šibenik, Trogir i Split. Napominju kako je moguće na neke od linija priključiti se i u Siofoku.

Većem dolasku mađarskih turista zasigurno će doprinijeti i boravak jednog od najpraćenijih mađarskih YouTubera Magyarosi Csabae u Hrvatskoj. Csaba je o svom boravku objavio video “S kamperom u Hrvatsku: Kako je sada putovati u inozemstvo?”, koji je do sada pregledan više od 155 tisuća puta. Osim tog videa, objavio je i druga dva na temu “Života u luksuznom kampu” i “Kakav je sada turizam i kakav je povratak kući iz Hrvatske?” koji su zajedno ostvarili gotovo 200 tisuća pregleda.