Venecija odgađa novi turistički namet za 2022. zbog krize COVID-19

Nova pristojba trebala je pomoći u pokrivanju troškova održavanja grada čistim i sigurnim.

Izvor i foto: Turizmoteka/italia.it

Gradske vlasti Venecije najavile su da će grad odgoditi pokretanje novog turističkog nameta dok se ne obračunamo s krizom COVID-19.
"U svjetlu trenutne situacije, povezane s pandemijom COVID-19, odlučili smo napraviti veliku gestu kako bismo pomogli potaknuti povratak turista", rekla je Michele Zuin, gradska vijećnica za proračunska pitanja“.

Venecijanski dužnosnici uveli su taj porez za izletnike koji su isključeni iz postojećeg poreza na turiste koji ostaju preko noći. Sada je njegova primjena odgođena do 1. siječnja 2022. godine.
Venecija i njezini poznati kanali obično su prepuni turista, a novi porez trebao je pomoći u pokrivanju troškova održavanja grada čistim i sigurnim.
Za razliku od postojećeg nameta za boravak u hotelima ili iznajmljenom smještaju, on bi se primjenjivao na izletnike, uključujući one koji dolaze brodovima za krstarenje.

No, Venecija je postala pustinja kada je početkom ove godine Italija proširio koronavirus, a stalna ograničenja širom svijeta i dalje pogađaju taj turistički biser.