Velika Britanija: Kuoni najavljuje zatvaranje agencija

Kuoni smanjuje nacionalnu mrežu trgovina nakon strateške revizije poslovanja i nedavnih savjetovanja s osobljem.

Izvor i foto: Turizmoteka/Kuoni

Iz Kuoni-ja poručuju da se veličina njihove mreže trgovina preispituje u planovima reorganizacije tvrtke.

Zakupi brojnih Kuonijevih high street trgovina uskoro ističu i te će se trgovine zatvoriti, među kojima su Lakeside, Bromley, Leeds, Windsor, Kingston, Stratford, Canterbury i Glasgow.

Pad potražnje za putovanjima izazvan pandemijom Covid-19, evoluirajuće ponašanje u kupovini i rast video aplikacija za planiranje odmora na mreži bili su faktori koji su odlučili kod takve odluke..

U Kuoni-ju kažu da racionalizacija trgovina neće rezultirati ukidanjem radnih mjesta.

"Naš neposredni plan je da sve osoblje ostane s nama radeći od kuće u našem virtualnom pozivnom centru koji dobro radi", rekao je Derek Jones, izvršni direktor roditelja Kuoni, DER Touristik UK.

"Nepotrebno je reći da još uvijek poslujemo u vrlo neizvjesnom trgovačkom okruženju, pa ćemo nastaviti s preispitivanjem svoje maloprodajne strategije s ciljem da marka Kuoni bude spremna za budućnost."

Kuoni će imati fazno ponovno otvaranje svojih 20 high street trgovina u narednim mjesecima.

Kuoni planira 3. studenog ponovno otvoriti svoje koncesije u trgovinama John Lewisa u Cardiffu, Chelmsfordu, Readingu i Southamptonu, kao i drugim trgovinama kasnije.

Međutim, sedam koncesija Kuonija u trgovinama John Lewisa u Newcastleu, Oxfordu, Leedsu, Cheadleu, White Cityju, Traffordu i Welwynu neće se ponovno otvoriti.