UNWTO je lansirao tracker za oporavak turizma

Kako sve veći broj zemalja širom svijeta ublažava ograničenja putovanja, Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je novi program za oporavak turizma za podršku globalnom turizmu

Izvor i foto: Turizmoteka/UNWTO

UNWTO je lansirao Tracker za oporavak turizma. Tracker je rezultat partnerstva između međunarodnih organizacija i privatnog sektora. Dostupan je besplatno, pokriva ključne pokazatelje turističke uspješnosti po mjesecima, regijama i podregijama omogućavajući usporedbu oporavka sektora u cijelom svijetu i industrijama u stvarnom vremenu.

Svi ključni turistički podaci na jednom mjestu

UNWTO Tourism Recovery Tracker kompilira sve relevantne podatke na jednom mjestu, dajući vladama i privatnim tvrtkama mogućnost pratiti oporavak turizma na globalnoj i regionalnoj razini, uz podatke o top destinacija u međunarodnom turizmu. Tracker sadrži podatke o:

-međunarodnim dolascima turista
-kapacitetu sjedala na međunarodnim i domaćim zračnim linijama,
-rezervacijama zrakoplovnih putovanja,
-pretraživanju i rezervaciji hotela,
-stopama popunjenosti i
-potražnji za kratkoročnim najamninama
UNWTO tracker dostupan je besplatno i zajednički je napor grupe partnera, uključujući Međunarodnu organizaciju civilnog zrakoplovstva (ICAO), ForwardKeys, STR, Sojern i AIRDNA.

Prema najnovijem svjetskom turističkom barometru UNWTO-a, masovni pad potražnje za međunarodnim putovanjima tijekom razdoblja siječanj-lipanj 2020. dovodi do gubitka od 440 milijuna međunarodnih dolazaka i oko 460 milijardi američkih dolara prihoda. To je otprilike pet puta veći gubitak u međunarodnim prihodima od turizma, od onog zabilježenog 2009. godine usred globalne ekonomske i financijske krize.