Turska: Turizam od lipnja opet moguć

Turski ministar vanjskih poslova nada se mnogim njemačkim gostima. Oni bi trebali doći u lipnju

Izvor: Turizmoteka               Foto: goturkey.com/

Turska će postupno ponovno otvoriti međunarodna zračna putovanja i turizam od lipnja. To je danas najavio turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu. Turska se u velikoj mjeri oslanja na Njemačku: s brojem pet milijuna posjetitelja, Njemačka je drugo najvažnije dolazno tržište turskog turizma.
"Želio bih poručiti našim njemačkim prijateljima koji žele provesti ljetni odmor u inozemstvu da mogu putovati u Tursku sigurno i da ih želimo pozdraviti u Antaliji, Bodrumu i Marmarisu", rekao je Cavusoglu.

"Virus Covid-19, koji je 11. ožujka proglašen globalnom pandemijom, sada je stavljen pod kontrolu i u Turskoj i u Njemačkoj", rekao je ministar. Turski zdravstveni sustav pojazao se dobrim u ovoj teškoj krizi.

U Turskoj za hotele, odmarališta i cijeli uslužni sektor poduzimaju se potrebne mjere kako bi se od lipnja mogli primiti gosti. "TÜV i Royalcert dovršavaju postupak certifikacije za sve hotelske komplekse, trenere, kao i za putnike i uslužno osoblje protiv Covid-19", rekao je turski ministar vanjskih poslova. Pored toga, izrađuju se zdravstveni protokoli za zračne luke i letove, kojih se mora poštivati.

Uz to, ministar kulture i turizma Mehmet Ersoy napisao je pismo njemačkom kolegi u kojem je detaljno obrazložio mjere koje odgovaraju zdravstvenim i higijenskim zahtjevima. "Obavijestio ga je da želimo ponovno započeti zračni promet s Njemačkom u lipnju", izvijestio je Cavusoglu.