Turska i Njemačka još pregovaraju

Mnogi njemački turisti uskoro će se opet moći opustiti na turskim plažama


Izvor i foto: Turizmoteka/goturkey.com

Turska još uvijek čeka njemačke turiste. Sada se turski ministar turizma Mehmet Nuri Ersoy sastao s njemačkim Saveznim ministrom ekonomije Peterom Altmaierom kako bi razgovarali o upozorenju o putovanju i provedbi sigurnosnih mjera i potvrda.

"Radujemo se što ćemo opet ugostiti njemačke goste na našim prekrasnim plažama i mnogim povijesnim mjestima u našoj zemlji", rekao je Ersoy tijekom državnog posjeta Njemačkoj. U razgovoru s Altmaierom Ersoy je, između ostalog, istaknuo kako je Turska opet spremna primiti goste. Poduzete su mjere opreza, na primjer model certificiranja ministarstva u kojem se svi hoteli s više od 50 soba obvezuju da će dobiti certifikat "sigurnog turizma". Certifikaciju uglavnom provodi njemački TÜV.

Turska je uvelike ukinula ograničenja ulaska i nastavila međunarodni zračni promet. Strani gosti koji odlaze na odmor u Tursku, od 1. srpnja mogu sklopiti zdravstveno osiguranje Covid 19. Stoji 15, 19 ili 23 eura za sedam dana, a namijenjen je pokrivanju svih zdravstvenih troškova do 3.000, 5.000 i 7.000 eura. Osiguranje se prodaje preko zrakoplovnih tvrtki koje nude letove do Turske, preko prodajnih mjesta i putem interneta.

Osim toga, turisti iz odmorišta iz zemalja podrijetla kojima prijeti određeno karantensko razdoblje nakon povratka mogu to spriječiti primjenom PCR testa na turskoj zračnoj luci. Da bi to postigli, moraju se testirati na nekoj turskoj zračnoj luci prije putnih kontrola, i to u lukama Antalije, Istanbula ili Izmira u novoosnovanim ispitnim centrima ili na 137 lokacija u zemlji. Test stoji 15 eura.