Turistička ponuda Poreča, Tara-Vabrige i Funtane predstavljena na sajmu Freizeit u Nürnbergu

Najveći broj noćenja u 2017. godini ostvarili su upravo gosti sa njemačkog tržišta sa udjelom od 30%

Izvor i foto: TZG Poreč

Od 28. veljače do 04. ožujka 2018. godine turistička ponuda Poreča, Tara-Vabrige i Funtane predstavljena je na sajmu Freizeit u Nürnbergu (Bavarska). Sajam je okupio preko 800 izlagača, a posjetilo ga je 103.200 posjetitelja.

Osim turističke ponude (FREIZEIT Touristik & Garten) prezentirao se još Outdoor i Sport. Sajam svake godine privlači sve veći broj posjetitelja što potvrđuje da postoji veliki interes za putovanjima, životom i užitkom u prirodi te aktivnostima na otvorenom.

Poreština se predstavila na zajedničkom štandu KROATIEN površine 60 m2 na kojem je svoju ponudu prezentiralo 9 izlagača iz Hrvatske.

Nürnberg je drugi najveći grad Slobodne države Bavarske, a njegovo administrativno područje ima više od 3,5 milijuna stanovnika i kao takav predstavlja vrlo zanimljivo emitivno tržište naročito za goste koji dolaze autom i kamperom.

Na području Turističke zajednice Grada Poreča najveći broj noćenja u 2017. godini ostvarili su upravo gosti sa njemačkog tržišta sa udjelom od 30% u ukupnom broju ostvarenih noćenja sa povećanjem od 12% u odnosu na prethodnu godinu.* Podaci iz eVisitora

Štand Poreštine bio je dobro posjećen svih 5 dana, a veliko zanimanje među posjetiteljima bilo je za bike ponudu, aktivan odmor, najam kuća za odmor i vila. Tijekom sajma podijeljeno je preko 6.000 promotivnih materijala Poreča, Tara-Vabrige i Funtane.

Prema iskazanom interesu posjetitelja sajma može se naslutiti da će i u 2018. godini gosti iz Njemačke ponovno biti najmnogobrojniji posjetitelji Poreštine.