TUI prodao manjiski udio u 21 hotelu Riu Hotels & Resorts-u

TUI tom prodajom ostvaruje dobit od 200 milijuna eura

Izvor i foto: Turizmoteka/TUI

TUI AG objavila je prodaju Riu 49 posto vlasništva u 19 postojećih hotela i još dva koja su u gradnji i to za 670 milijuna eura, što im je omogućilo da ostvare računovodstvenu dobit od oko 200 milijuna eura.

Prodaja TUI -ja uključuje samo vlasništvo nad tom imovinom, budući da će poslovanje i marketing hotela nastaviti provoditi kao 50% zajedničko ulaganje TUI -a i Riu Hotels & Resorts .

Grupa naglašava da zahvaljujući toj operaciji "imobilizira manje kapitala u nekretninama i koncentrira se na svoju glavnu djelatnost, rad i komercijalizaciju hotela ".
Prodaja udjela partneru dogovorena je i objavljena u svibnju 2021. Ukupno je portfelj 21 imovine procijenjen na 1.500 milijuna eura. TUI je primio početnu uplatu od 541 milijun eura i mogao bi dobiti dodatnu dobit od oko 130 milijuna eura do 2023. godine.

The Predsjednik Uprave TUI Grupe, Fritz Joussen , rekao je u izjavi da je „prodaja nekretnina, TUI jača svoj uspješan i održiv partnerstvo s Riu i postavlja temelj za profitabilnost i rast grupe nakon što je pandemija ”.

Unutar svog saveza s Riuom, grupa TUI sudjeluje u upravljanju i marketingu 100 hotela i turističkih kompleksa u 19 zemalja.