TUI otkazuje putovanja iz V. Britanije za Španjolsku i Dansku

TUI UK i TUI Denmarck otkazali putovanja u Španjolsku uključujući Balearske i Kanarske otoke, do ponedjeljka, 17. kolovoza 2020

Izvor i foto: Turizmoteka/TUI UK

TUI UK produžava otkaze putovanja za Španjolsku tjedan dana više nego što je najavljeno, a to se najavljuje i za putovanja iz Danske. Organizator putovanja TUI UK tako je odlučio zbog najnovije preporuka Foreign Officea, koji Španjolsku nije uklonio iz nepreporučenih odredišta.

TUI je poslao izjavu svojim hotelskim partnerima u kojoj ih obavještava o produženju otkaza poslovanja za Španjolsku iz Ujedinjenog Kraljevstva i Danske do 17. kolovoza . Svoju odluku opravdava posljednjim ažuriranjem Ureda za vanjske poslove - objavljenog 6. i u kojem Španjolska nije uvrštena među zemlje izuzete od savjeta da ih se izbjegne za putovanja.

"Zdravlje i sigurnost naših kupaca i kolega uvijek su nam najveći prioritet. I dalje pomno pratimo situaciju u vezi s budućim polascima, dok usko surađujemo s vladom Velike Britanije i Danske na traženju mogućih rješenja", objašnjava Helen Caron , direktorica nabave grupe TUI.
Dodaje da će turisti koji su trenutno u Španjolskoj moći nastaviti svoj godišnji odmor do datuma predviđenog za njihov povratak u obje zemlje prema prvobitnom planiranju letova.
"Sva naša ostala tržišta nastavljaju s operacijama prema Španjolskoj i španjolskim otocima", napominje Helen Caron, šef prodaje u TUI-u.