TUI jača likvidnost drugim stabilizacijskim paketom njemačke savezne vlade

U TUI-u kažu da su sada likvidni da provedu sezonske oscilacije zime 2020.-2021.

Izvor i foto: Turizmoteka/TUI

Novi zajam ovisio je o izdavanju konvertibilne obveznice od 150 milijuna eura njemačkom Fondu za ekonomsku stabilizaciju i odricanju od vlasnika obveznica TUI-a za njegove stare zapise koji će dospjeti sljedeće godine.

Oba uvjeta su sada ispunjena i to prije zadanog roka od 30. rujna.

Uz kreditnu liniju od 1,05 milijardi eura, TUI Grupa sada ima dodatnih 1,2 milijarde eura i ukupna financijska sredstva od oko 2 milijarde eura.

U TUI-u kažu da su sada likvidni da provedu sezonske oscilacije zime 2020.-2021.

"I dalje poslujemo u vrlo nestabilnom tržišnom okruženju. Savjeti za putovanja i poremećaji u putovanju na našim tržištima i odredištima neprestano se mijenjaju. I dalje postoje značajna ograničenja za svjetska putovanja zbog Covida-19. To otežava planiranje i zahtijeva ogromnu fleksibilnost kod turoperatora ", rekao je Fritz Joussen, izvršni direktor TUI Grupe.

"Povećani stabilizacijski paket s državnim zajmovima prije svega će osigurati likvidnost tijekom pandemije. Ovo razdoblje moramo premostiti bez značajnijeg prometa i istovremeno ubrzati restrukturiranje za razdoblje nakon Covid-19."

Početnih 1,8 milijardi eura pomoglo je dopuniti postojeću kreditnu sposobnost TUI-a, prije nego što je vlada dogovorila drugu tranšu.