TUI fly objavio zimski vozni red 2022/23

Više od milijun mjesta: Fokus je na Kanarskim otocima i Egiptu

Izvor i foto: Turizmoteka/TUI fly

Pet polaznih zračnih luka, 14 željenih odredišta i preko milijun sjedala – to je ukratko TUI fly zimski vozni red 2022/23, koji je sada dostupan za rezervacije. Od Madeire, preko Mallorce do Marsa-Alama, plavo-bijeli Boeing 737 ponovno kreće prema velikom broju odredišta u toplim krajevima, koja omogućuju opuštajući odmor od zimskog sivila kod kuće. U skladu s tim, u TUI-ju se već sada može rezervirati veliki izbor hotela za nadolazeću zimsku sezonu, uključujući popularne klupske brendove Robinson i TUI Magic Life.

Ostali hoteli iz portfelja bit će aktivirani sukcesivno. Rane rezervacije imaju privlačan popust do 20 posto.
„Očekujemo da će se putovanja nastaviti normalizirati i u narednoj godini te smo stoga prva zračna tvrtka koja je objavila zimski red letenja, kako bi naši gosti mogli na vrijeme planirati svoj odmor oko željenih božićnih blagdana. Više od polovice letova tada će opet krenuti prema Kanarskim otocima, koji su ne samo vrlo traženi zbog svoje blage klime, već su i tijekom pandemije postigli dobre rezultate kao pouzdano odredište s provjerenim mjerama zaštite od korone", kaže Oliver Lackmann , generalni direktor TUIfly GmbH.

Također u nadolazećoj zimi, brojne lokacije iz snova čine Fuerteventuru top destinacijom u redu letenja sa 22 tjedna polaska iz Hannovera, Düsseldorfa, Frankfurta, Stuttgarta i Münchena. No, osim Kanarskih otoka, Hurghada, Otoci Cape Verde i Madeira također su vrlo popularni kod zimskih putnika. Hotel TUI Blue Madeira Gardens samo za odrasle nudi opuštajući odmor na “Otoku vječnog proljeća”. Putnici uživaju u jedinstvenom pogledu na Funchal i more s krovne terase s jacuzzijem. Tjedan dana u dvokrevetnoj sobi s polupansionom i letom stoji od 552 eura po osobi.

U Hurghadi, Robinson Soma Bay posebno je popularan među stalnim gostima i novim kupcima. Klupski kompleks od 120.000 četvornih metara nalazi se 47 km južno od egipatske zračne luke u Hurghadi u turističkoj regiji Soma Bay, direktno na plaži. Koraljni greben na moru jedno je od najljepših ronilačkih mjesta u Crvenom moru. Klub ima svoj ronilački centar i njime se upravlja na posebno održiv način, primjerice ima postrojenje za desalinizaciju morske vode za zaštitu prirodnih rezervi vode. Tjedan dana s punim pansionom i letom stoji od 1150 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi. Alternativa je TUI Magic Life Kalawy, također u Hurghadi i s opsežnim all-inclusive programom. Tamo se može rezervirati tjedan dana u dvokrevetnoj sobi već od 835 eura po osobi.

Dugoročno planiranje odmora s jedne strane i fleksibilnost s druge strane ne moraju se međusobno isključivati, jer s TUI-jevim mogućnostima ponovne rezervacije gosti mogu lako prilagoditi svoj odmor promijenjenim planovima putovanja. Paket putovanja i dalje se mogu rezervirati po Flex tarifi i mogu se ponovno rezervirati ili otkazati besplatno do 14 dana prije dolaska. Sličan model postoji i za goste koji su samo na letovima: svatko tko rezervira kartu u okviru Perfect tarife može ponovno rezervirati let do sedam dana prije polaska i to besplatno, a uz to ima i komad prtljage i snack s pićem u zrakoplovu.