Thomas Cook Njemačka: Grupa će se vjerojatno rastaviti u pojedine dijelove

U njemačkom sjedištu poduzeća u Oberurselu, tvrtka se priprema za prekid poslovanja

Izvor: Turizmoteka               Foto: thomascook.de

Thomas Cook Njemačka priprema se za prekid poslovanja od 1. prosinca 2019. godine. Budući da njemačka Thomas Cook Group nije imala "pouzdanu ponudu" za nastavak Thomas Cook-a u cjelini ili za posao turoperatora Thomas Cook Touristik GmbH, privremeni stečajni upravitelj prisiljen je na pravni postupak prekid rada.

"Do jučer smo u pregovaračkom maratonu istraživali sve mogućnosti i vodili bezbroj rasprava koje su u više navrata potvrdile atraktivnost naše tvrtke i zaista nam daju nadu za budućnost", rekla je izvršna direktorica Njemačke Stefanie Berk. "Intenzivni razgovori s investitorima" već su donijeli pozitivne rezultate. Tako bi se mogli prodati pojedini dijelovi tvrtke.

Između zainteresiranih za Bucher Reisen i Öger Tours postoji velika potražnja, kaže Julia Kappel-Gnirs, privremena stečajna upraviteljica Bucher Reisen & Öger Tours GmbH. "Pregovori o njihovom nastavku vrlo su daleko došli", kaže ona. "Svakim danom dolazi sve više i više zainteresiranih strana, tako da očekujemo da ćemo pronaći rješenje za lokacije Hamburg i Meerbusch."

Kappel-Gnirs je također optimističan da će sustavi hotelskih franšiza Sentido i Smartline i pridruženi zaposlenici uskoro dobiti novog vlasnika. Međutim, još ništa nije potpisano.
Također se traži rješenje za lanac putničkih agencija Cook i sustav putničkih agencija koje imaju franšizu. "Očekujemo da će se naći trajno rješenje za većinu ureda."

Očekuje se da će pronaći kupca za vlastitu platformu za e-trgovinu Golden Gate i "jaka njemačka imena" Neckermann i Air Marin.
Za nesolventnu tvrtku GfR u Bochumu, provodi se zaseban postupak za ulaganje u kojem je dostupno nekoliko konkretnih ponuda financijskih i strateških investitora i drugih operatora pozivnog centra. Prodaja dijelova tvrtki Thomas Cook osigurala bi radno mjesto za više od pola od trenutno oko 2.100 zaposlienih u Njemačkoj.