The Guardian izabrao Peruču među 20 najljepših jezera Europe

„The Guardian“ piše o tišini, miru, čistoći vode i svježini zraka i mogućnostima za osvježenje i uživanje koje pruža posjet Perući.

Izvor i foto. dalmatia.hr

Peručko jezero s mogućnostima aktivnog odmora u netaknutoj prirodi izabrali su čitatelji britanskog „The Guardiana“ među 20 najljepših jezera Europe koje preporučuju svakako posjetiti. Kako piše britanski ugledni dnevni list, za Peručko jezero malo tko zna i nije na ruti velikih turističkih kretanja, te je stoga sačuvalo sve dragocijenosti netaknutog okoliša u kojima mogu uživati gosti i posjetitelji.

Opisujući Peruču kao jezero nastalo gradnjom brane na rijeci Cetini, „The Guardian“ piše o tišini, miru, čistoći vode i svježini zraka i mogućnostima za osvježenje i uživanje koje pruža posjet Perući.

„Tamo ćete vrhunski voziti bicikl, loviti u jezeru ribu, otkrivati autentičnu seosku sredinu Dalmatinske zagore i upoznavati lokalnu kulturu i običaje. Na obali jezera je novi kamp sa odličnom ponudom, a najbliže mjesto je Vrlika poznata po svojoj tvrđavi“, piše Nataly Anderson u britanskoj novini koja izlazi od 1821. godine u nakladi od oko 150 tisuća primjeraka dnevno.