Talijanski novinari obišli Split i Trogir

Talijanski trajektni prijevoznik SNAV je 22. lipnja organizirao jednodnevni obilazak Splita i Trogira za sedam novinara talijanskih redakcija

Izvor i foto: Turizmoteka/HTZ

Talijanski trajektni prijevoznik SNAV je 22. lipnja organizirao jednodnevni obilazak Splita i Trogira za sedam novinara talijanskih redakcija, kojima je pritom, osim ljepota hrvatskih destinacija, predstavljena i kvaliteta putovanja SNAV trajektnom linijom na relaciji Ancona – Split. Riječ je o aktivnosti realiziranoj u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Italiji te uz podršku turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita.

„Novinari koji su sudjelovali na ovom putovanju dolaze iz Rima i Napulja, odnosno izvještavaju za izdavačke kuće kao što su Travelquotidiano, Il giornale del turismo, L’agenzia di viaggi, Trend, Travel tips, Alma TV i MHR. Izvrsna je to prilika za dodatnom promocijom Dalmacije na talijanskom tržištu ususret mjesecima u kojima će Talijani najviše putovati“, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.

Trajektna linija Ancona – Split službeno je krenula s prometovanjem 25. svibnja, a vozit će do 2. listopada. Riječ je o sezonskoj liniji između talijanske i hrvatske luke koja za cilj ima ubrzanje i poticanje prometa turista iz Italije morskim putem, odnosno dodatno povezivanje Hrvatske i Italije. Trajekt je opremljen brodskim sadržajima poput restorana, self-servicea, trgovina, kina i snack bara, koji putovanje čine udobnim iskustvom, a putnici na trajekt mogu ukrcati automobil, motor ili kamper.

Dodajmo kako je SNAV, sa sjedištem u Napulju, vodeći talijanski brodski prijevoznik s dugogodišnjom tradicijom, a kojem je Hrvatska najvažnija destinacija te koji kontinuirano radi na promociji Hrvatske, samostalno, al i u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Italiji.