Talijanska TV emisija posvetila reportažu Lici i njenim prirodnim ljepotama

Velik dio reportaže posvećen je Plitvicama, jednoj od najpoznatijih turističkih atrakcija Hrvatske, te skloništu za medvjede Kuterevo

Foto: NP Plitvička jezera

Izvor i foto: Turizmoteka/HTZ/NP Plitvička jezera

 Poznata talijanska nacionalna televizija TV LA 7 koju prati preko 500.000 gledatelja emitirala je reportažu “Eden – un pianeta da salvare” koja je bila posvećena Lici i njenim prirodnim atrakcijama, a u reportaži trajanja od 40 minuta prikazane su prirodne ljepote Plitvica te specifičnosti Rastoka, Gospića i Kutereva. TV ekipa na čelu s voditeljicom Liciom Colò boravila je u Hrvatskoj u okviru studijskog putovanja u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji, Hrvatske turističke zajednice i sustava lokalnih TZ-ova, izvjestila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji.

Velik dio reportaže posvećen je Plitvicama, jednoj od najpoznatijih turističkih atrakcija Hrvatske, te skloništu za medvjede Kuterevo, a novinarska ekipa posjetila je i rodno mjesto i kuću Nikole Tesle u Smiljanima gdje su svjedočili njegovim izumima i patentima.

Foto: TZG Pag

U skorom periodu bit će objavljene nove serije reportaža o Hrvatskoj s naglaskom na Zadar, Nin i otok Pag te NP Krka i Split što predstavlja veliku važnost u promociji Hrvatske na talijanskom tržištu koje je jedno od naših najvažnijih tržišta. To potvrđuju i podatci iz sustava eVisitor prema kojima smo s talijanskog tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvarili preko 128.000 dolazaka i gotovo 318.000 noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast u dolascima od 38 posto i rast u noćenjima od 32 posto.

Foto: NP Krka