Tajland odustaje od masovnog turizma

Podizanje ekoloških standarda

Izvor i foto: Turizmoteka/tourismthailand.org

Tajlandska turistička uprava (TAT) zalaže se za odgovorno i visokokvalitetno putovanje. Fokus je na zaštiti prirode i lokalnog stanovništva, kao i atraktivnim doživljajima odmora.
To traži novopokrenuti turistički koncept te države jugoistočne Azije. Temelji se na četiri stupa sigurnosti i higijene, ekološke održivosti, izvanrednih iskustava i povratka turista.

Cilj je boravak učiniti ekološki kompatibilnim, blizu prirode i u razini očiju s lokalnim stanovništvom te podržati lokalne zajednice i regionalne turoperatore, objavio je TAT. Zahvaljujući raznim nagradama i nacionalnim kategorizacijama, putnicima je lako vidjeti koji hoteli ili turoperatori rade održivo i koje su ekološki prihvatljive aktivnosti na raspolaganju.

U području smještaja, program Zeleni list za hotele i odmarališta prvi je korak ka uspostavljanju ekoloških standarda kvalitete u turističkoj industriji. Tu je nagradu sada dobilo više od 100 hotela na Tajlandu. Smještaj kod obitelji domaćina, takozvani "smještaj u obitelji", također postaje sve popularniji.