Švicarski turoperator Balkan Holidays očekuje više turista za Bugarsku

2020. godine kreću intenzivnije s dovođenjem turista iz Švicarske za Hrvatsku i Crnu Goru

Izvor: Turizmoteka               Foto: Balkan Holidays

Charter sezona 2019. za Bugarsku je prošla. Između 25. lipnja i 20. kolovoza, vlastiti BH Air letio je ponovo za turoperatora Balkan Holidays između Zuricha i bugarske Varne na Crnom moru. Pavle Pavlović, generalni direktor Balkan Holidays Switzerland ne otkriva precizne brojeve, ali napominje: "Zapravo sam bio iznenađen koliko je dobro prošlo ljeto, posebno zbog toga što smo letove imali utorkom - ali brojke još nisu takve kakve želimo“.

Prednost je bila što su letovi BH Air-a bili dobro zastupljeni na portalima poput Kajak, Opodo ili Edreams Odigeo. Međutim, Balkan Holidays, a time i BH Air, nisu dobili nikakvu podršku od B2B.

Svjestan je da je Bugarska još uvijek u velikoj mjeri nepoznata, ali ima svoj šarm. Da bi povećao potražnju i privukao malo više pozornosti, sljedeće godine želi pokrenuti novi program za Hrvatsku i Crnu Goru. U Hrvatskoj postoji dovoljan broj hotelskih kapaciteta, a također je i ponuda privatnih kreveta zadnjih godina narasla. Zbog svog poznavanja bivšeg šefa Adria365, Pavlović će imati lagan trenutak za postavljanje takvog programa.

Međutim, jasno je da je interes vlasnika Balkan Holidays-a prije svega za širenjem ponuda za odmor u Bugarskoj. Uzgred, napominje da nedavno uspostavljena i već aktivna kompanija FTI Switzerland Bugarska Airlines Holiday Europe nema nikakve veze s Balkan Holidaysom.
Dok je Hrvatska prošle godine privukla oko 300 000 švicarskih državljana, situacija u Bugarskoj je prilično drugačija. Službeni turistički brojevi ne postoje. Procjenjuje se da će do kraja godine Bugarsku posjetiti oko 25.000 posjetitelja iz Švicarske. Ima još puno prostora za napredak. Taj potencijal će pokušati iskoristiti Balkan Holidays u narednim godinama.