Šef TUI-ja vidi dobre izglede za ljeto

„Sve dok se svatko ne može cijepiti, brzi testovi su druga važna komponenta za siguran odmor“


Izvor i foto: Turizmoteka/TUI

Brzi testovi, cijepljenje i standardizirani dokazi o imunitetu omogućit će putovanje Europom ljeti, predviđa Fritz Joussen. TUI je "već u uskoj koordinaciji s Grčkom, Španjolskom i Ciprom", a slijede i druge mediteranske destinacije.

"Putovanje Europom bit će moguće u ljeto 2021. - sigurno i odgovorno", najavio je u petak izvršni direktor TUI-a. Za to biste se trebali intenzivno pripremiti. Upiti i rezervacije povećani su nakon što je britanska vlada predstavila raspored za ukidanje ograničenja Covida. Ponovno pokretanje i izlazak iz zaključavanja također se pripremaju u Njemačkoj. "Interes za odmor ponovno će se pretvoriti u rezervacije i prodaju", optimističan je Joussen.

Posebno su vlade južnoeuropskih zemalja razvile i predstavile dobre koncepte za novi početak u posljednjih nekoliko tjedana, objašnjava svoju procjenu izvršni direktor TUI-a. Jezgra tih planova su brzi testovi, cijepljenje i standardizirani dokazi o imunitetu. Europska potvrda o cijepljenju također bi mogla pomoći vratiti slobodu putovanja. Uz jedinstvene dokaze, političari bi mogli "sada stvoriti važnu osnovu za putovanja ljeti".

Sve dok se svatko ne može cijepiti, brzi testovi su druga važna komponenta za siguran odmor. "Pouzdani su i sada su dostupni u dovoljnom broju", kaže Joussen.