Šampion zimskog turizma - Olimpijski centar „Jahorina“

Povećan je prihod OC Jahorine za 170%

Izvor i foto: OC Jahorina

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva – Sacen International dodjeljuje svake godine nagrade najuspješnijima u turizmu i ugostiteljstvu Jugoistočne Europe. Svečana dodjela 31. priznanja "Zlatno turističko srce" dodijeljena je u subotu 11.svibnja 2019 godine u Skadarliji. Pored Srbije, patrola tog centra obišla je Tursku, Rumunjsku, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Grčku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje u turizmu. Šampion zimskog turizma je Olimpijski centar „Jahorina“.

Planirana strategija menadžmenta OC Jahorina na čelu s Dejanom Ljvnaićem, za dvije godine dovela je do prepoznatljivog brenda koji je unaprijedio zimski turizama u Republici Srpskoj, BiH i Jugoistočnoj Europi. Više od 2 milijuna vožnji ostvareno je na stazama na kojima je izgrađen najsuvremeniji sistem za umjetni snijeg, kojim se na Jahorini jamči minimum 120 dana snijega. Procvatom Jahorine, povećan je prihod OC Jahorine za 170%, ali i priljev i u druge privredne grane što je Jahorinu, grad Istočno Sarajevo i taj dio Republike Srpske učinio interesantnim za nove investitore i velika ulaganja.


Tom prilikom Ljevnaić je dodao da “OC Jahorina nastavlja s radom i ulaganjima tako da je za sljedeću zimsku sezonu predviđena izgradnja nove 10-sjedne godnole uz koju će Jahorina postati brend broj jedan u regiji, a već za predstojeću ljetnu sezonu, svi koji dođu na Jahorinu moći će osjetiti adrenalinsku vožnju a Planinskim bobom dužine preko 2 km.”