Rekordno ljeto na Jahorini najavljuje još uspješniju zimu

Sedmodnevni aranžman od 385 eura s letom iz Beograda

Izvor i foto: OC Jahorina

Danas, 10. rujna 2019. tijekom službenog posjeta Jahorini, Srebrenka Golić, ministrica prostornog uređenja, graditeljstva i ekologije, održala je radni sastanak s Upravom OC Jahorina, na čelu s direktorom Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Nedeljkom Elekom. Zajedno s izaslanstvom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i ekologije, sastanku su nazočili i gospodin Boško Jugović, načelnik općine Pale, i gospodin Dragomir Gagović, načelnik općine Trnovo, na čijim se teritorijama širi olimpijska Jahorina, a obišli su i radove.
Ministrica za prostorno uređenje, graditeljstvo i ekologiju Golić je posebno bila oduševljena planinskim bobom, trenutno najvećom turističkom atrakcijom u ovom dijelu Europe, koji je ostvario promet od preko 190 000 KM i da je OC Jahorina premašio brojku od 27 500 ljetnih vožnja dovoljno govori o toj atrakciji.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas na Jahorini i mogu samo reći direktoru, upravi, upravljačkoj strukturi OC Jahorina da nastave dalje, imat ćete podršku institucija. Danas smo detaljno razgovarali o tome kako razviti infrastrukturu i kako oživjeti OC Jahorin s ciljem održivog razvoja ovog dijela, koji nije samo područje općina Trnovo i Pale, grada Istočnog Sarajeva, već i cijele Republike Srpske. Turisti iz regije dolaze u velikom broju na Jahorinu, što nam govori da Jahorina živi 365 dana. Bitna stavka za planove za budućnost je prijeko potreban zakon OC Jahorina, koji će riješiti sve probleme s kojima se OC Jahorina suočava od ilegalne gradnje do neriješene komunalne infrastrukture.

„Na Jahorini su u tijeku ozbiljni investicijski projekti. Više od 30 milijuna KM uloženo na Jahorinu pokazat će puni potencijal ove planine. Želio bih istaknuti da uz podršku i pomoć Milorada Dodika, člana Predsjedništva, naporno radimo na izgradnji prve kabinske gondole duž koje je izgrađeno 5 km novih staza i na njihovom zasnježenju. Projekt Gondole i izgradnja, obnova i zasnježenje pripadajućih staza izuzetno su važni za Jahorinu. “, rekao je direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Iako ljetna sezona na Jahorini još traje, pripreme za zimu su u tijeku. Već je počela proda sedmodnevnih aranžmana na Jahorini. U cijenu od 359 EUR uključeni su smještaj, let iz Beograda, transfer iz zračne lukei ski pass.