RDA u Kölnu, vodeći je sajam za autobusni i grupni turizam

Köln, 3. i 4. srpanj 2018.


Izvor: Turizmoteka                 Foto: RDA

Turistička udruga RDA International Bus Tourism (osnovana 1951. godine kao Reise-Ring Deutscher Autobusunternehmungen ) organizira oko 2.000 autobusnih i grupnih turističkih tvrtki. Kroz svoju međunarodnu, međusektorsku strukturu članova u 40 država i preko 70 industrija, RDA je vodeća europska udruga za autobusere i njihove turističke partnere.

Na RDA – predstavilo se 600 izlagača koji nude širok portfelj usluga za putovanja autobusom.
Magic Nature je megatrend i tema u 2018. godini. Sve više se posvećuje pozornost ekologiji, prirodi, održivosti, ekološkom turizmu i ekološkoj i organskoj hrani ( poljoprivredi). „Ta tema je zanimljiva za sva odredišta, za cijelu turističku industriju. Pitanje zaštite okoliša odredit će budućnost turističke industrije (zaštita krajolika i lokalnog načina života, ograničenje potrošnje goriva, ograničenja posjete gradovima i nacionalnim parkovima)”, rekao je predsjednik RDA Benedikt Esser.

Inače, autobusni turizam je na dobrom putu. Prema analizi putovanja, putovanja autobusom imaju tržišni udio od 7% u turističkim putovanjima. Taj bi se trend trebao nastaviti, budući da je 24% Nijemaca izjavilo da će putovati u idućih 3 godine autobusom. Posljednjih godina, za putovanja autobusom izjašnjavalo se obično između 22 i 23% ispitanih Nijemaca.

Za neke putne destinacije, putnici autobusa od ključne su važnosti: na primjer, 25% svih putničkih putovanja u Poljsku je autobusno putovanje, a za destinaciju Češke ta je vrijednost također 25%. Čak i u odredištima na većoj udaljenosti koristi se kombinirana vožnja i s autobusom.