Promocija Hrvatske u glavnom gradu Azerbajdžana

Događanju su prisustvovali predstavnici 15 vodećih azerbajdžanskih medija, kao i turistički blogeri te infulenceri

Izvor i foto. Turizmoteka/HTZ

Hrvatska turistička zajednica organizirala je posebno promotivno događanje i prezentaciju potencijala i mogućnosti hrvatskog turizma, koje je održano u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana. Cilj ove promocije je još snažnije pozicioniranje Hrvatske kao privlačne turističke destinacije za azerbajdžanske turiste i to putem objava na društvenim mrežama, portalima i časopisima.

Upravo je stoga i organiziran ovaj PR event u sklopu kojeg su prezentirane sve čari Lijepe naše utjecajnim azerbajdžanskim predstavnicima medija. Tako su događanju prisustvovali predstavnici 15 vodećih azerbajdžanskih medija, kao i turistički blogeri te infulenceri. Uvodni govor je održao Branko Zebić, veleposlanik RH u Bakuu, a prezentaciju hrvatskog turizma je odradio Rajko Ružička iz Hrvatske turističke zajednice.

Nakon prezentacije uzvanici su imali priliku uživati u bogatstvu hrvatske eno-gastronomije, dok su im na samome kraju uručeni i prigodni poklon paketi s vinom, sirom i maslinovim uljem.

„Obzirom da je ovo prvi ovakav događaj odrađen u Azerbajdžanu iznimno smo zadovoljni odazivom te interesom predstavnika medija. Objave su već krenule te do konca svibnja i početkom lipnja očekujemo puno objava o Hrvatskoj i hrvatskom turizmu pa vjerujemo da će ove godine broj azerbajdžanskih turista u Hrvatskoj zabilježiti značajan rast“, zaključio je Ružička.