Promocija Hrvatske kao idealne destinacije za riječna krstarenja

Uz potporu HTZ-a na sajmu „Seatrade Europe Cruise & River Cruise Convention“ po prvi je put predstavljena ponuda destinacija uz Dunav, Dravu i Savu

Izvor i foto: Turizmoteka/HTZ

Nakon četiri godine pauze izazvane pandemijom, u Hamburgu je početkom rujna održan „Seatrade Europe Cruise & River Cruise Convention“, specijalizirani sajam koji svake druge godine predstavlja trendove u industriji krstarenja s posebnim naglaskom na riječna krstarenja. Uz potporu Hrvatske turističke zajednice na ovom je sajmu po prvi put predstavljena cjelokupna ponuda destinacija uz rijeke Dunav, Dravu i Savu i to pod zajedničkim nazivom Croatian Rivers, a predstavljena je i infrastruktura hrvatskih putničkih pristaništa.

Sajam je ove godine obilježila središnja tema „Scaling Sustainably", kao i odličan odaziv publike koja je imala priliku razgledati ponudu od preko 250 izlagača. Na konferencijskom dijelu najčešće teme su bile održivost i digitalizacija industrije krstarenja, a posebno je istaknuto da su krstarenja odgovoran i ekološki osviješten način putovanja. Predstavnici svih operatera naglašavaju da je trenutačna potražnja za krstarenjima velika i da će takva ostati u doglednoj budućnosti, a posebno ističu da je 2023. najbolja sezona koju su imali i to usprkos svim izazovima i krizama.

Dodajmo kako je hrvatski štand, između ostalih i brojnih gostiju, posjetio i generalni konzul Republike Hrvatske u Hamburgu g. Kristijan Tušek, koji je izrazio svoje zadovoljstvo što su riječna krstarenja našla svoje mjesto u bogatoj turističkoj ponudi naše zemlje. Štand je posjetio i prof. Gerhard Skoff s kojim se razgovaralo o mogućnosti domaćinstva „International Danube Navigation and Tourism Conference“ u 2025. godini.

Svim sudionicima i posjetiteljima ova je konferencija poslužila kao platforma za razmjenu informacija i iskustava, izvor ideja za unaprjeđenje proizvoda riječnih krstarenja i novih saznanja o trendovima u industriji krstarenja.