„Promišljajte turizam“!

U susret Svjetskog dana turizma 2022.

Izvor i foto: Turizmoteka/UNWTO

Odbrojavanje do Svjetskog dana turizma 2022. je u tijeku, a svaki dio turističkog sektora pozvan je da bude aktivan dio godišnjih proslava.
S temom ' Promišljanje turizma ', Međunarodni dan obilježavanja Svjetskog dana turizma 2022. ove će se godine usredotočiti na ponovno promišljanje rasta sektora, kako u smislu veličine tako i u smislu važnosti. Republika Indonezija bit će domaćin službenog dana (27. rujna), iako su sve države članice UNWTO-a, kao i nečlanice i dionici iz cijelog privatnog sektora, pozvani da ugoste svoje proslave, kao i da promoviraju dan i njegovu središnju temu.

Potencijal turizma je golem i naša je zajednička odgovornost da se on u potpunosti iskoristi

Glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili kaže: „Potencijal turizma je golem i imamo zajedničku odgovornost osigurati da se on u potpunosti iskoristi. Na Svjetski dan turizma 2022., UNWTO poziva sve, od turističkih radnika do samih turista, kao i mala poduzeća, velike korporacije i vlade da promisle i preispitaju što radimo i kako to radimo.”
Svjetski dan turizma održava se 27. rujna svake godine od 1980. godine. Taj datum obilježava godišnjicu usvajanja Statuta Organizacije 1970. godine, čime je utrt put osnivanju UNWTO-a pet godina kasnije.