Prezentacija Europske prijestolnice kulture 2020. i Rijeke na najvećem svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu

Promidžba je dopunjena posebnim dizajnom štanda i prezentacijom Rijeke kao Europske prijestolnice kulture

Izvor i foto: TZG Rijeka/ EPK Rijeka 2020

I ove godine riječke putničke agencije (Travelana, MedAdria, My Travel i Autotrans) i Jadran hoteli d.d. Rijeka uz potporu Turističke zajednice grada Rijeke i Grada Rijeke sudjeluju na najvećem svjetskom turističkom sajmu ITB koji se održava u Berlinu od 7. do 11. ožujka. Prvi dan sajma štand su pored brojnih predstavnika agencija i turoperatora posjetili i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli.

Ove godine promidžba je dopunjena posebnim dizajnom štanda i prezentacijom Rijeke kao Europske prijestolnice kulture u suradnji s nositeljem titule, tvrtkom Rijeka 2020 d.o.o. Idejno rješenje štanda potpisuju Idis Turato i Ida Križaj Leko. Turistička zajednica grada Rijeke podržava inicijativu uključenih putničkih agencija te logistički i financijski potpomaže organizaciju.

Posjetiteljima sajma predstavljanje će najaviti da će Rijeka 2020. nositi titulu Europske prijestolnice kulture za što se već intenzivno priprema. Najavit će se i neka od najvažnijih događanja Rijeke 2020 – EPK koja se zbivaju već ovog ljeta: otvorenje novog prostora kulturno-informativnog centra RiHub polovicom godine, zatim novo izdanje dječjeg festivala Tobogan krajem lipnja i početkom srpnja, međunarodna konferencija studenata arhitekture EASA u srpnju, 2. Bijenale industrijske umjetnosti u sklopu kojeg će posjetitelji imati mogućnost noćiti u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti od srpnja do listopada te novo izdanje festivala glazbe i hrane Porto etno u rujnu.