Predstavljena nova skijaška sezona na Obertauernu

Prvo skijanje zadnji vikend u studenom

Izvor i foto: LIDER

Sada po već ustaljenoj tradiciji, prvih jesenskih dana predstavnici turističke zajednice Obertauerna predvođeni dugogodišnjim direktorom Mariom Siedlerom dolaze u Zagreb i novinarima i turističkim djelatnicima predstavljaju najnoviju zimsku ponudu jednog od najpopularnijih austrijskih skijališta.

To malo mjesto smješteno na prijevoju 90 kilometara južno od Salzburga, koje ima gotovo jednako hotela i domicilnih stanovnika, omiljeno je zimsko odredište hrvatskim skijašima i ljubiteljima zimskih radosti. I to kako zbog brojnih žičara na kojima gotovo nikada nema gužvi i oko 100 kilometara skijaških staza, ili pak činjenice da se praktički iz svakog hotela može direktno doći do skijaške staze, tako i zbog brojnih drugih neskijaških sadržaja kojima se mogu prepustiti svi oni koji ne uživaju u spuštanju snježnim padinama koje sa svih strana okružuju Obertauern.

Predstavljajući predstojeću zimsku sezonu koja započinje velikom feštom 21. studenog, a završava 1. svibnja iduće godine, Mario Siedler je posebno upozorio na novu kombiniranu žičaru s osmerosjedima i gondolama za 10 osoba, te na dodatno obogaćene sadržaje za neskijaše, od penjanja po ledu, zimskih segway tura i vožnji zimskim krajolikom na električnom fatbikeu, do vožnji saonicama s konjskom zapregom, sanjkanja i airboardinga.

Dodavši da je Obertauern već poznat po programima za djecu, od čuvanja do škole skijanja za uzraste već od četiri godine, a još više i po zabavama nakon skijanja na kojima brojni skijaši i drugi posjetitelji često dočekuju rane jutarnje sate.