Portugal će u lipnju početi otvarati svoje hotele i plaže

Portugalske plaže ponovno će se otvoriti 6. lipnja


Izvor: Turizmoteka             Foto: turismodeportugal.pt

Portugal je ovog tjedna ušao u drugu fazu svoje „strategije ponovnog otvaranja“ u kojoj su muzeji i druge kulturne atrakcije - uključujući spomenike, galerije, palače i crkve - ponovno otvorili svoja vrata.

Restorani, kafići, slastičarne, terase, šetališta i trgovine do 400 m2 / m također su dobili zeleno svjetlo za nastavak trgovanja.

Portugal je također obnovio neke usluge prijevoza početkom ovog mjeseca, uključujući iznajmljivanje automobila i javni prijevoz, a da pritom ne nanese štetu krivulji koronavirusa u zemlji.

Sezona kupanja počinje 6. lipnja, potvrdio je Turismo de Portugal, dok će hotelima biti omogućeno da nastave s radom od početka sljedećeg mjeseca - opet, pod uvjetom novih sanitarnih zahtjeva.

Turistička zajednica je također stvorila novu oznaku "Čist i siguran" kako bi razgraničio turističke aktivnosti i atrakcije koje ispunjavaju dovoljne standarde higijene i čistoće, a kako to zahtijeva državni zdravstveni odjel, za sprečavanje i kontrolu širenja zaraze.

Prema Turismo de Portugalu, gotovo 4.000 tvrtki učinilo je potrebne promjene i obveze kako bi dobili tu oznaku- pečat.
Trenutačno nema zahtjeva za karantenom pri dolasku u Portugal, osim na otoku Madeira.
Azori dopuštaju nove ulaske uz predočenje negativnog certifikata na Covid-19. Putnici se u protivnom mogu odlučiti za test po dolasku ili dobrovoljnu karantenu u određenom hotelu.

"Zahvaljujući jasnim i objektivnim mjerama provedenim u vrlo ranoj fazi, Portugal se uspio pozicionirati na međunarodnoj razini kao primjer kako kontrolirati i voditi pandemijsku situaciju", rekao je Turismo de Portugal.