Pariz: Predstavljanje Splitsko-dalmatinske županije

Splitsku regiju u 2019. posjetilo 7 posto više Francuza u odnosu na 2018. godinu

Izvor i foto: HTZ

Velika prezentacija Splitsko-dalmatinske županije i poslovna radionica jučer je održana u prostorijama Veleposlanstva RH u Parizu. Radionica je održana u organizaciji Predstavništva HTZ-a u Francuskoj, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ Grada Splita te HGK Splitsko-dalmatinske županije u prisustvu brojnih agencija, hotelijera i predstavnika regije. Radionici su prisustvovale i aviokompanije s ponudom letova iz francuskih gradova za Hrvatsku kao što su Air France, Volotea, Transavia i Croatia Airliners.

Interes za sudjelovanjem na radionici bio je izuzetno velik te se odazvalo 60-ak francuskih turoperatora među kojima su TUI, Top of Travel, Karavel, NG Travel, Voyageur du monde, ali i specijaliziranih i općih agencija kao što su Arts et Vie, La Ballaguerre, UCPA i CELT Voyage te predstavnika mreža agencija i specijaliziranih B2B medija poput TourMag i Echo Touristique.

Posebno predstavljanje na radionici održala je aviokompanija Volotea koja svake godine uvodi brojne nove izravne letove iz Francuske pa je tako, zahvaljujući ovoj niskobudžetnoj zračnoj kompaniji, Splitsko-dalmatinska županija odnedavno dostupna ne samo stanovnicima Pariza nego i Lyona, Nantesa, Nice, Bordeauxa, Toulousea i Marseillesa.

Iz Predstavništva HTZ-a u Francuskoj poručuju kako od svih hrvatskih regija Splitsko-dalmatinska županija posljednjih godina privlači najveći broj francuskih posjetitelja. Prema sustavu eVisitor u 2019. godini ostvareno je 177 tisuća dolazaka te 780 tisuća noćenja u splitsku regiju, što predstavlja rast od 7 posto u dolascima i noćenjima u odnosu na 2018. godinu.