Olimpijski centar Jahorina dobio sustav umjetnog snijega

Jahorina od sada, jamči 120 dana snijega godišnje

Izvor i foto: OC Jahorina 

Povijesni trenutak olimpijske planine Jahorine, svečano je obilježen danas službenim puštanjem u rad sustava umjetnog snijega na platou Poljice. Od danas Jahorina jamči sigurnost za postojanje snijega i skijanja na 40 km odlično uređenih staza minimalno 120 dana tokom godine.

U povodu toga, direktor OC Jahorina, gospodin Ljevnaić izjavio je „Velika mi je čast I zadovoljstvo što svjedočite ovom povijesnom trenutku za Olimpijski centar Jahorina. Postavljanje sustava za proizvodnju umjetnog snijega jedan je od najvažnijih projekata realiziranih na olimpijskoj Jahorini. Danas mogu ponosno istaknuti da je Jahorini vraćen olimpijski sjaj, da smo svaki dan vrijedno radili na tome i postigli zavidne rezultate. I ove godine smo na posebno oduševljenje skijaša prvi u regiji otvorili skijašku sezonu, na jahorinskim stazama je danas skijalo više od 300 skijaša što za nas predstavlja najveće zadovoljstvo I pohvalu. Vrijednost ski karata na Jahorini drastično je povećana potpisivanjem ugovora o međusobnoj saradnji sa skijalištima u Sloveniji i Srbiji dok je cijena ostala ista. Sve je napravljeno sa ciljem da se svi naši gosti i svi skijaši prilikom dolaska na Jahorinu osjećaju se kao u najbolje rangiranim svjetskim skijaškim centrima.“

"Ovo je najradosniji trenutak, ne samo za nas iz Vlade Srpske, nego i za građane koji žive na ovom prostoru. Svi želimo imati benefite od ovoga i garanciju da turisti kada dođu, mogu sigurno skijati, što nam je bio i cilj", naglasio je Gluhaković.