Olimpijska Jahorina utočište u vrelim ljetnjim danima

Pušta se u rad planinska bob staza dužine 2.500 m

Izvor i foto: Olimpijski centar "Jahorina"

Jahorina je preplavljena turistima u toku vrelih dana, posjetioci pristižu u potrazi za rashlađenjem i čistim planinskim zrakom. Svi ljetni sadržaji su bili okupirani zadovoljnim gostima, što je donijelo porast prihoda. Zabilježen je i porast broja turista, vožnji i prihoda u odnosu na prošlu godinu za više od 45 posto.
Naredne dane na olimpijskoj planini obilježit će puštanje u rad najveće ljetne atrakcije u regiji. Radi se o planinskom bobu, sa stazom dužine 2.500 m koji će svečano biti otvoren u četvrtak, 15. kolovoza.

Olimpijski centar Jahorina se planskim investicijama želi pozicionirati na mapi najpoželjnijih turističkih destinacija Jugoistočne Evrope i kada je u pitanju ljetna turistička sezona. Izgradnja ove najveće ljetne, adrenalinske, atrakcije, planinskog boba na šinama čija je dužina 2.500 m, ujedno i najvećeg u ovom dijelu Balkana, je samo jedan od segmenata uspješne strategije.

Tog dana će svi ljetni sadržaji biti besplatni za korištenje posjetiteljima Jahorine, a sve to će biti proslavljeno koncertom Ane Kokić na platou Poljice, za koji se također neće naplaćivati ulaznice. Subota, 17. kolovoz, je rezervirana za predstavu Đurologija, s početkom u 21:00 sat u hotelu Vučko na Jahorini.
Jahorina je postala središte zanimljivih događanja i konačno pokazuje svoj potencijal i u ljetnom razdoblju.